Banner 980x90

Stāvlaukumos pie Kocēnu sporta nama uzstādīs jaunas ceļa zīmes

Rīga, 1.apr., LETA. Stāvlaukumos pie Kocēnu sporta nama uzstādīs jaunas ceļa zīmes, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Kocēnu sporta nams ir viena no visapmeklētākajām pašvaldības iestādēm Kocēnu novadā, un transportlīdzekļu plūsmai šajā apkārtnē ir tendence arvien pieaugt, kas skaidrojams arī ar pieaugošo tūristu interesi par Kokmuižas pils kompleksu.

Lai atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem organizētu transportlīdzekļu kustību un to novietošanu pie Kocēnu sporta nama, drīzumā Kocēnu novada pašvaldība uzstādīs jaunas ceļa zīmes un veiks marķēšanu ar horizontālajiem ceļa apzīmējumiem.

Pie Kokmuižas pils partera un Kocēnu sporta nama galvenās ieejas brauktuves malas tiks marķētas ar horizontālo ceļa apzīmējumu Nr.943 (nepārtrauktu dzelteno līniju), kas apzīmē ceļa posmus, kur transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt aizliegts (Ceļu satiksmes noteikumu 121.12. punkts).

Stāvlaukumā pie Kocēnu sporta nama galvenās ieejas tiks uzstādīta ceļa zīme nr.537 (stāvvieta) ar papildzīmi nr.844 (stāvvieta invalīdiem), bet uzstādītā papildzīme Nr.835 informēs par transportlīdzekļa novietojuma veidu šajā stāvvietā.

Pašvaldība vērš sporta nama apmeklētāju uzmanību Ceļu satiksmes noteikumu 116.punktam, kas nosaka, ka transportlīdzekļus atļauts apstādināt un novietot stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuves malai. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu, kad transporlīdzeklis tiek novietots otrajā rindā, transportlīdzekļa vadītājam paredzēts naudas sods 30 eiro apmērā.

Stāvlaukums, kas atrodas Kocēnu sporta namā labajā pusē, tiks papildināts ar ceļa zīmi nr.537 (stāvvieta) ar papildzīmi Nr. 835 (transportlīdzekļa novietojuma veids stāvvietā).

Transporlīdzekļu stāvēšanas noteikumu ievērošanu kontrolēs Kocēnu novada pašvaldības policija, kas jau pašlaik veic profilaktiskās darbības, informējot transporlīdzekļu vadītājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)