Banner 980x90

Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica" šogad piedalīsies aptuveni 4000 dalībnieku

Rīga, 14.jūn., LETA. Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica 2018", kas Latvijā norisināsies no 16.jūnija līdz 21.jūnijam, piedalīsies aptuveni 4000 dalībnieku, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Līdzās pašmāju folkloras kopām, etnogrāfiskajiem ansambļiem, deju kopām un kapelām festivālā piedalīsies arī viesi no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, ASV, Polijas, Dienvidkorejas un Ķīnas.

Pasākumu programmas atklāšana 16.jūnijā norisināsies Rīgas kanāla malās, kur notiks Latvijas novadu kolektīvu sadziedāšanās. Vecrīgā būs iespēja piedalīties orientēšanās sacensībās, bet tirdzniecības centra "Rīga" koncertzālē skanēs teicēju un muzikantu koncerts. Plkst.17 festivāla dalībnieki dosies gājienā, bet plkst.18 Brīvības laukumā izskanēs lielkoncerts "Šurp, Jāņa bērni!". Festivāla programmā sešu dienu garumā iekļauti vairāk nekā 20 pasākumi Rīgā un reģionos.

Festivāls noslēgsies ar vasaras saulgriežu sagaidīšanu Rīgā, Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrkalnē, Turaidā, Viļakā. Gada īsākajā naktī Rīgā, 11.novembra krastmalā, uz trim skatuvēm būs iespēja dzirdēt Jāņu svētku melodijas, sadziedāties, pīt vainagus un apgūt siera siešanas prasmi. Koncertus sniegs grupas "Iļģi", "Alas vecās mēbeles", "Ceiruļeits", "Skandinieki" un "Kokle". Saullēkta vērošana notiks Pārdaugavā.

Starptautiskais festivāls "Baltica" ir Baltijas tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras izpausmes formas. Latvijā pirmo reizi festivāls notika 1988.gadā, ievadot Nacionālās neatkarības kustību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)