Banner 980x90

Šogad Vidzemes Augstskolā studijas uzsāks ārvalstu studenti no 11 valstīm

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šajā semestrī studijas Vidzemes Augstskolā (ViA) uzsāks 15 ārvalstu studenti no 11 pasaules valstīm – Kirgiztānas, Slovākijas, Spānijas Turcijas, Francijas, Portugāles, Nīderlandes, Vācijas, Gruzijas, Azerbaidžānas un Ēģiptes, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

Ārvalstu studenti, kas Vidzemes Augstskolā studēs dažādās studiju programmās, lielākoties ieradās uz vienu studiju semestri. Šajā laikā viņi  apgūs ne vien izvēlētos studiju kursus, bet arī latviešu valodu un kultūru.

Pirmajās dienās studenti tiek iepazīstināti ar augstskolu, Valmieras pilsētu un tās apkārtni, piedaloties ekskursijās, lekcijās un studentu organizētos pasākumos. 31.augustā notiks starptautiskais uzkodu vakars, kurā studenti dalīsies ar savas valsts tradicionālajām ēdienu receptēm un uzkodām.

Matias Kapels, kurš ieradās no Vācijas augstskolas (University of Applied sciences Aschaffenburg) atzīst, ka izvēlējās ViA, jo starp abām augstskolām ir ļoti laba sadarbība, kas ļāva viegli sastādīt studiju plānu un nokārtot vajadzīgos dokumentus.
"Šī ir mana pirmā pieredze Latvijā, līdz šim par šādu valsti  esmu tikai dzirdējis un vienmēr vēlējos apmeklēt. Mani interesē tās kultūra un valoda, kuru mēģināšu apgūt šī pusgada laikā," stāsta Matias.

Tuvākajā laikā Vidzemes Augstskola noslēgs sadarbību arī ar valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības, tādām kā Moldova, Baltkrievija un citām valstīm.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)