Banner 980x90

Sestdien gaidāms saulains un rekordsilts laiks

Rīga, 15.febr., LETA. Sestdien Latvijā būs pārsvarā saulains un neierasti silts laiks, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+11 grādiem, siltākā diena gaidāma Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, kā arī Jūrmalā, Rīgā un Zemgalē. Iespējams, tiks pārspēts ne vien 16.februāra, bet arī mēneša otrās dekādes nacionālais siltuma rekords.

Naktī vietām vēl gaidāma migla, minimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi. Valsts lielākajā daļā mākoņi izklīdīs no rīta, dienvidaustrumu novados - dažas stundas vēlāk.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, vietām Kurzemes piekrastē - līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā sestdiena būs saulaina. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pirmo reizi kopš rudens sasniegs +10 grādus, pārspējot 16.februāra siltuma rekordu. Ja termometra stabiņš galvaspilsētā pakāpies līdz +10,3 grādiem vai augstāk, tiks labots arī mēneša otrās dekādes rekords.

Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta februārī, ir +12,8 grādi mēneša pirmajā dekādē, +10,4 grādi mēneša otrajā dekādē un +15,5 grādi mēneša trešajā dekādē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)