Banner 980x90

Sēļu muižā varēs apgūt latviešu dančus un melodijas

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Valsts Kultūrkapitāla fonda trešajā projektu konkursā Tradicionālās kultūras nozarē atbalstu guvis Mazsalacas novada pašvaldības projekts "Danču nakts ar Sēļu muižas muzikantiem", kura ietvaros ikviens dancot gribētājs aicināts iemācīties jaunas dejas. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Mazsalacas novada pasvaldibas sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Gluha, projekts "Danču nakts ar Sēļu muižas muzikantiem" ir Mazsalacas novada Sēļu pagasta Tautas nama projekts, kur sadarbībā ar Sēļu muižas muzikantiem un tradicionālās kultūras nozares speciālistiem plānots piedāvāt trīs teorētiskās un praktiskās nodarbības latviešu danču un melodiju apgūšanai, popularizējot tautas muzicēšanas un dejošanas tradīciju.

Projekta mērķauditorija ir kultūras nozares speciālisti, pedagogi, jaunieši, bērni un citi interesenti, kā arī Mazsalacas novada un tuvāko novadu folkloras kopu vadītāji un dalībnieki.

Pirmā danču nakts ar Sēļu muižas muzikantiem notiks piektdien, 11.novembrī, plkst.19.00 Sēļu muižas lielajā zālē, kur nodarbībās tiks apgūtas Krusta dejas. Otrā nodarbība notiks sestdien, 17.decembrī, plkst.19.00, kurā mācīs Masku dejas, un trešā, noslēdzošā nodarbība paredzēta 18.februārī, plkst.19.00 Sēļu muižā, lai mācītos Vidzemes dejas. Dejas meistarklases vadīs Ernests Spīčs un tajās spēlēs Sēļu pagasta Tautas nama kapela "Sēļu muižas muzikanti" Ivetas Dukaļskas vadībā. Dejotājiem nav nepieciešamas priekšzināšanas, līdzi jāņem maiņas apavi un varbūt mazs cienasts pie tējas. Sīkāka informācija pa tālr. 26321158 (Ināra Blūma).

Projekts īstenots pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirtajam 700 eiro finansējumam. Projekta īstenošanas termiņš no pirmdienas, 11.novembra līdz 2017.gada 31.martam. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)