Banner 980x90

Saistībā ar automašīnas aizdedzināšanu pērnruden Valmierā aizturēts starptautiskajā meklēšanā izsludināts vīrietis

Rīga, 26.marts, LETA. Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par automašīnas aizdedzināšanu pērnruden Valmierā un šī gada sākumā aizdomās par nodarījumu aizturēts starptautiskajā meklēšanā izsludināts vīrietis, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Pagājušā gada 1.novembrī kādā no daudzdzīvokļu nama pagalmiem Valmierā tīši, izmantojot viegli uzliesmojošu šķidrumu, aizdedzināta automašīna "Volvo S80".

Noskaidrots, ka noziedzīgo nodarījumu izdarījis kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kuram nav Latvijas Republikā reģistrētas dzīvesvietas. Veicot personas meklēšanas pasākumus, noskaidrots, ka vīrietis neilgi pēc nozieguma izdarīšanas izbraucis no Latvijas uz Baltkrieviju, bet, beidzoties vīzas termiņam, devies uz Franciju. Saistībā ar izsludināto starptautisko meklēšanu vīrietis bijis spiests atgriezties Latvijā un 2019.gada janvārī ticis aizturēts.

Likumsargi noskaidrojuši, ka vīrieti sabojāt automašīnu uzkūdījis kāds 1984.gadā dzimis vīrietis, un par nozieguma izdarīšanu ticis samaksāts.

VP par notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kura izmeklēšana pašlaik ir pabeigta, un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri pamanījuši vīrieša nelikumīgās darbības un nekavējoties ziņojuši policijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)