Banner 980x90

Sadraudzības pilsēta Vācijā ziedo Valmieras biedrībai "Valmierai. Mūzikai. Kultūrai"

Daugavpils, 6.febr., LETA. Vācijā Vestfālenē esošā Valmieras sadraudzības pilsēta Halle saziedojusi līdzekļus biedrībai "Valmierai. Mūzikai. Kultūrai", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte

Jau 16.reizi Hallē norisinājās "Gerry Weber" sporta parka organizēta loterija, līdzekļus ziedojot kādam ar Halles pilsētu saistītam projektam. Šogad savāktie līdzekļi nonāks arī biedrībai "Valmierai. Mūzikai. Kultūrai".

"Gerry Weber" sporta parka komerciālais direktors Torstens Liebihs norādīja, ka kārtējo reizi šis pasākums bijis veiksmīgs un visiem kopā izdevies savākt salīdzinoši lielu naudas summu, ko novirzīt kādam cēlam un nozīmīgam mērķim.

Sporta parks sadarbībā ar Halles pašvaldību izlēma, ka līdzekļus novirzīs arī kādam nozīmīgam projektam Halles sadraudzības pilsētā Valmierā. Pārrunājot aktualitātes ar Valmieras pilsētas pašvaldības, Halles pilsētas pašvaldības un "Gerry Weber" sporta parka pārstāvjiem, tika nolemts, ka lielākā daļa līdzekļu - 1200 eiro - tiks ziedoti biedrībai "Valmierai. Mūzikai. Kultūrai". Sporta parka pārstāvjus īpaši uzrunājis viens no biedrības mērķiem - atbalstīt talantīgus Valmieras Mūzikas skolas bērnus, kuru ģimeņu materiālās iespējas ir ierobežotas, dāvinot viņiem jaunus mūzikas instrumentus.

Biedrība "Valmierai. Mūzikai. Kultūrai" tika dibināta 2017.gadā pēc Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu vecāku iniciatīvas. Biedrības atbalstītāju loks paplašinās un aizvien vairāk tiek novērtēta bērnu muzikālā attīstība.

Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba pateicas Halles pašvaldībai un "Gerry Weber" sporta parka pārstāvjiem par atbalstu un skaidro, ka pateicoties saņemtajam ziedojumam, nolemts atbalstīt kādu profesionālās ievirzes izglītības programmas - sitaminstrumentu spēle - audzēkni ar bungu komplektu. Dāvinājumu plānots pasniegt 4.martā labdarības koncerta "Mīlestība" gaitā Valmieras teātrī.

Sadarbība starp Valmieru un Halli sākusies 1992.gadā. Kopš tā laika kopīgi realizēti dažādi sadarbības projekti izglītības, kultūras, sociālās aprūpes, medicīnas, vides aizsardzības un citās jomās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)