Banner 980x90

Rītvakar Valmierā izšķirošā cīņa par "Triobet" BBL ceturtdaļfinālu

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Rītvakar, 21.februārī plkst.18.30 "Triobet" Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla atbildes spēlē "Valmiera/ORDO" savā laukumā uzņems "AVIS Rapla". Lai iekļūtu "Triobet" BBL ceturtdaļfinālā, valmierieši nevar atļauties zaudēt ar vairāk kā 13 punktu starpību.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, abas komandas kopš pēdējās tikšanās reizes ar mainīgām sekmēm aizvadījušas vairākas spēles nacionālajos čempionātos. Valmierieši ar 14 uzvarām un astoņiem zaudējumiem saglabā "OlyBet" LBL trešo vietu, bet "AVIS Rapla" ar 11 uzvarām un sešiem zaudējumiem Igaunijas čempionātā šobrīd atrodas identiskā pozīcijā.

Uvja Helmaņa vadītā "Valmiera/ORDO" pirms svarīgās "Triobet" BBL atbildes spēles aizvadīja divas cīņas "OlyBet" LBL. Vispirms savā laukumā ar rezultātu 90:95 aizraujošā galotnē tika atzīts turnīra tabulas vicelīderu "VEF Rīga" pārākums, bet pēdējā spēlē sestdien valmieriešiem izdevās atgūt uzvaras garšu, kad izbraukumā ar rezultātu 97:79 pārliecinoši tika pārspēta "Ogre/Kumho Tyre".

"AVIS Rapla" divu nedēļu laikā aizvadījusi trīs spēles, vispirms savā laukumā atzīstot "TTU" pārākumu, kas Raplas komandai bija jau septītais zaudējums pēc kārtas (ieskaitot BBL). Nākamajās divās spēlēs šo neveiksmīgo sēriju Aivara Kūsmā vadītajai komandai izdevās pārtraukt, kad mājās ar rezultātu 91:61 pārliecinoši tika pārspēta "Rakvere", bet pēc tam pievienota vēl viena pārliecinoša uzvara, kad ar rezultātu 83:57 pārspēta Igaunijas čempionāta pastarīte "G4S Noorteliiga".

"Valmiera/ORDO" rezultatīvākais spēlētājs "Triobet" BBL ar 15.1 gūtiem punktiem vidēji spēle ir komandas kapteinis Artūrs Bērziņš. Snaiperis Mārtiņš Laksa vidēji spēlē pievieno 12.3 punktus, bet saspēles vadītājs Damjērs Pits izcēlies ar 14,8 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm. Labākais cīnītājs zem groziem valmieriešu sastāvā "Triobet" BBL ar 7.9 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē ir Ervīns Jonāts.

"AVIS Rapla" rezultatīvākais spēlētājs "Triobet" BBL ir Nīderlandes centra spēlētājs Tomass Van der Marss, kurš vidēji spēlē izceļas ar 16.9 punktiem un 11.4 atlēkušajām bumbām, bet slovēņu saspēles vadītājs Domēns Bratošs vidēji spēlē pievieno 12.8 punktus un 3.8 rezultatīvas piespēles. No igauņu basketbolistiem visproduktīvākie "Triobet" BBL turnīrā ir spēka uzbrucējs Indreks Kajupanks un aizsargs Svens Kaldre, kuri vidēji spēlē izcēlušies ar attiecīgi 11.6 un 10.0 punktiem.

Līdzšinējās Baltijas Basketbola līgas vēsturē abas komandas pirms šīs sērijas bija tikušās sešas reizes, no kurām četras reizes veiksmīgāki izrādījušies valmierieši. Pēc uzvaras pirmajā astotdaļfināla spēlē valmierieši pievienoja arī piekto panākumu. "Valmiera/ORDO" pirmās spēles rezultatīvākais spēlētājs ar 21 punktu bija Damjērs Pits, bet "AVIS/Rapla" komandā lielisku spēli aizvadīja Martins Pāsoja, kurš izcēlās ar 22 punktiem. Šī pāra uzvarētājs "Triobet" BBL ceturtdaļfinālā, iespējams, tiksies ar lietuviešu Prieņu "Vytautas", kuri pirmajā astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 100:55 pārspēja Pērnavas komandu "Port of Parnu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)