Banner 980x90

"Vindai" jauna atomodelisma trase

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Trešdien, 25.novembrī, Valmieras Jaunatnes centrā (VJC) "Vinda" atklāta jauna automodelisma trase, kas ir atbilstoša starptautiskām prasībām, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Jaunā trase ir tehniski sarežģītāka un garāka par vairākiem metriem. Kopējais jaunās trases garums ir 43,77 metri, tai ir astoņi marķēti celiņi, kuriem ir nodrošināta vienāda sprieguma padeve. Tāpat trase ir izjaucama un pārvietojama, kā arī tā ir aprīkota ar jaunu skaitīšanas sistēmu, kas ļauj daudz precīzāk fiksēt rezultātus.

Jauno trasi izgatavoja pasaules čempions automodelismā, kādreizējais Valmieras automodelists Jānis Nabokins, kuram palīdzēja VJC "Vinda" interešu izglītības programmas Trases automodelisms skolotājs Andris Taurītis, bet piegādātājs ir IK "Maketu darbnīca". Trases kopējās izmaksas bija aptuveni 14000 eiro.

Iepriekšējā trase, kas bija būvēta no skaidu plāksnes, automodelisma entuziastiem kalpoja aptuveni 20 gadu. Trase šobrīd nodota lietošanā Smiltenes bērnu un jauniešu interešu izglītības centrā.

"Gan pati trase, gan ar to saistītā datorsistēma bija novecojusi, lai pietuvotos pasaules līmenim, bija nepieciešama jauna," norāda VJC "Vinda" metodiķe Linda Riba.

Savu meistarību trases izbraukšanā atklāšanas pasākumā iemēģināja Jānis Nabokins, Andris Taurītis, VJC "Vinda" direktore Sanita Loze, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un viņa vietnieks Ričards Gailums. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)