Banner 980x90

"ViA/Valmiera Glass" gūst rekordlielu punktu pārsvaru pār "Jēkabpils-2"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Trešdien, 10.februārī, Latvijas basketbola līgas 2.divīzijas mājas spēli aizvadīja BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass", kas uzņēma viesus no "Jēkabpils-2" komandas.

Uzstādot komandas rekordu par lielāko punktu pārsvaru (+45), valmierieši pārliecinoši sagrāva "Jēkabpils-2" iespējas šajā mačā, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 106:61. Ņemot vērā LBL2 1.-10.vietas turnīra tabulu, situācija liecina, ka par iekļūšanu izslēgšans spēlēs cīnās teju visas komandas, jo teju visām komandām ir vienāda spēļu bilance (6-4). Līdz ar to katra spēle, katra uzvara ir divtik svarīga.

Spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas vēl aizvadīja līdzīgu cīņu, kas noslēdzās ar minimālu mājinieku pārsvaru 20:18. Situācija krasi mainījās, kad valmierieši uzsāka savu atraušanās procesu – seši tālmetieni pēc kārtas ievērojami to palīdzēja izdarīt (52:33). Arī otrajā puslaikā labi strādāja gan valmieriešu aizsardzība, gan ātrie uzbrukumi, līdz ar to strauji turpināja augt pārsvars pār jēkabpiliešiem.

Lai arī spēles uzvarētājs bija zināms izskanot trešajai ceturtdaļai (77:50), BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" nelaida grožus vaļā un pēdējo spēles desmit minūšu laikā pat dubultoja iekrāto pārsvaru, par labu tam nāca kārtējais tālmetienu lietus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 106:61, kas ir BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" jauns rekords iegūtā punktu pārsvara ziņā. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts aizvadītajā 2014./2015.gada sezonā, kad ar 95:54 tika pārspēta "DSN/Sporta Bode". Mājinieku rindās ar 22 punktiem izcēlās Ervīns Ivanovs, bet 17 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Rolanda Eglīša kontā.

No jēkabpiliešiem labākais bija Edijs Stiebriņš ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Nākamo LBL2 spēli BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" aizvadīs šo sestdien, 13.februārī, izbraukumā pret "Mārupes SC". Edijs Stiebriņš ("Jēkabpils-2"): "Šo spēli vērtēju slikti, jo zaudējām. Diemžēl šobrīd mums ir lielas problēmas ar sastāvu, jo 4-5 cilvēki ir izkrituši šobrīd no sastāva slimības un nopietnu traumu dēļ. Spēles uzdevums bija atbraukt un mēģināt pēc iespējas ilgāt noturēties. Pirmo ceturtdaļu izturējām, bet par pārējo spēli tā nevar teikt. "

Rolands Eglītis (BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass"): "Bija liels prieks spēlēt tik daudz skatītāju pavadījumā, kas, manuprāt, deva lielu pienesumu tam, ka puiši šodien uzvarēja ar tik lielu punktu pārsvaru. Ja iepriekš esam spēlējuši komandās, kur tas skatītāju loks ir neliels, un šosezon arī tas skatītāju skaits nebija tik liels kā citas sezonas, tad šodien tas atbalsts bija tik milzīgs, ka citādāk nevarēja tiekties pēc uzvaras."

BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" – "Jēkabpils-2": 106:61 (20-18, 32-15, 25-17, 29-11)

ViA/Valmiera Glass: Ivanovs 22, Eglītis 17+8ab+6rp, Dubults 14+9ab, Brauns 13+5ab+4rp, Paipa 8+5ab, Ermansons 6+6ab, Kohanovs 6+4ab+5rp, Kravalis 6, Mihailovs 5+8ab, Apsītis 5+4rp, Lišiks 4+8ab;

Jēkabpils-2: Stiebriņš 18+6ab, Bērziņš 12+4ab, Gūtmanis 12+3ab+4rp, Bukovskis 9, Smilškalns 5, Surkulis 3, Kirejevs 2, Koļesinskis, Tumšs;

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)