Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" un "Abula" saņem Latvijas alus gada balvas

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Piektdien, 5.februārī aizvadīta Latvijas alus gada balvas svinībā pasniegšanas ceremonija.

Gada balva par mūža ieguldījumu alus nozarē pasniegta Vjačeslavam Šamarinam, aģentūru LETA informēja "Latvijas alus gada balvas 2015" pārstāve Ilze Vanaga.

Šamarinam Balva piešķirta par nenovērtējamu ieguldījumu iesala un alus ražošanas tehnoloģijas attīstībā Latvijā, kā arī par ilggadēju un ražīgu darba mūžu SIA "Ilgezeem".

Balvu par lielāko alus tirdzniecības kāpumu vidējo un mazo uzņēmumu grupā saņēma SIA "Latgales alus", savukārt par lielāko alus tirdzniecības kāpumu veikalu grupā - AS "Tērvetes alus", SIA "Piebalgas alus" un SIA "Valmiermuižas alus".

Lielākais kāpums alus eksporta tirgū bijis AS "Cēsu alus" un SIA "Alus nams", kas ražo alu "Brālis".

Par ieguldījumu veselīgas dzīves vides veidošanā galveno balvu saņēma AS "Aldaris", savukārt atzinības rakstus saņēma SIA "Bauskas alus", SIA "Abula" un SIA "Piebalgas alus". Videi draudzīgākā ražošanas uzņēmuma balvu saņēma AS "Cēsu alus".

Balvu par gada alus reklāmas tēlu saņēma SIA "Valmiermuižas alus", SIA "Piebalgas alus" AS "Aldaris".

Gada balvu par alus iepakojumu saņēma SIA "Latgales alus" par inovatīvo risinājumu trīs dažādu alus kolekciju "Naudalus" Latvijas naudas atmiņas saglabāšanai. Atzinības rakstus šajā nominācijā saņēma AS "Aldaris" par "Portera 24" iepakojuma dizaina koncepciju. Ģerboņa rakstu par uzņēmumam raksturīga iepakojuma alus transportēšanai - koka taras kastes ieviešanu - saņēma SIA "Raiskuma labumu darītava".

Gada izaugsmes balvu "Gada veiksminieks" saņēma AS "Cēsu alus". Ģerboņa rakstu šajā nominācijā par nesavtīgu kalpošanu alus ražošanai, turpinot dzimtā mantotās profesionālās iemaņas un par ilggadēju darba mūža ieguldījumu alus ražošanā apvienībā "Rīga/Kymmel" saņēma Tija Žukure.

Ventspilnieku simpātijas balvu saņēma SIA "Užavas alus".

"Latvijas alus gada balvu" pirms pieciem gadiem iedibināja biedrība "Alus brālība", lai popularizētu sasniegumus nozarē, godinātu nozares veiksminiekus un stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu, kā arī veicinātu alus darītavu savstarpējo sadarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)