Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" šogad dubulto pārdošanas apmēru Igaunijā un plāno sākt eksportu uz Somiju

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Alus darītava "Valmiermuižas alus" šogad deviņos mēnešos ir dubultojusi pārdošanas apmēru Igaunijā un līdz gada beigām plāno sākt eksportu uz Somiju, aģentūrai LETA sacīja alus darītavas līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmumam ir eksporta iestrādes Somijā un kompānija ir pārliecināta, ka līdz Ziemassvētkiem izdosies aizvest pirmo alus partiju uz Somiju. Tāpat uzņēmums turpina strādāt esošajos tirgos, tostarp Lietuvā un Zviedrijā, kur kompānija realizē produkciju nelielos apmēros, un Šveicē. Taču stratēģiski nozīmīgākais tirgus ir kaimiņvalsts Igaunija. "Pārējie tirgi, uz kuriem eksportējam, vairāk ir kā pašapziņas celšana, ka mūsu alus garšu novērtē, saprot un pieprasa citos tirgos, kur ir ļoti kvalitātes ziņā prasīgi alus baudītāji, kā, piemēram, Zviedrijā vai Šveicē. Tas rosina iztaisnot muguru un turpināt darīt iesākto. Šajos tirgos vairāk eksportējam ar mērķi radīt interesei par alus baudīšanu un brūvēšanu Latvijā, lai šo valstu iedzīvotāji gribētu apmeklēt Latviju," teica Ruņģis.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmumam gada līdzšinējos mēnešos ir labi gājis eksportā, jo "Valmiermuižas alus" dubultojis pārdošanas apmērus Igaunijā. "Ja pagājušogad pārdošanas apmērs Igaunijā bija ļoti neliels - tikai kādi 2% no mūsu kopējā izbrūvētā alus apmēra, tad šogad Igaunijā mēs būsim pārdevuši 4%," sacīja Ruņģis, piebilstot, ka uzņēmuma ražotā produkcija turpmāk būs pieejama ne tikai "Rimi" veikalos Igaunijā, bet to varēs iegādāties arī "Selver" veikalos.

Tāpat uzņēmums šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 20% ir palielinājis tumšā alus pārdošanas apmērus. Uzņēmums šogad par apmēram 20% vairāk būs pārdevis arī kviešu alu, jo arvien vairāk pircēju ir zināšanas par šī alus garšas īpatnībām un gatavību, iespējām baudīt to kopā ar dažādiem ēdieniem. "Šos tumšos un kviešu alus arvien biežāk var ieraudzīt restorānu ēdienkartēs un arī plašākā izvēlē redzēt veikalos. Līdz ar to aug šo alu izplatība, pieejamība Latvijā," pastāstīja Ruņģis.

Pēc viņa teiktā, "Valmiermuižas alum" šogad deviņos mēnešos par apmēram 50% ir izdevies palielināt arī bezalkoholisko augu un ogu zelteru "Gardu muti" pārdošanas apmērus, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

2015.gadā "Valmiermuižas alus" apgrozījums sasniedza 3,84 miljonus eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,6% un bija 264,9 tūkstoši eiro.

"Valmiermuižas alus" Latvijas tirgū ienāca 2009.gada pavasarī. Uzņēmuma īpašnieks ir firma "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kura 60% kapitāldaļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG", bet 16% Austrijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)