Banner 980x90

"Valmiermuižas alus": Gardēžu tūrismā Latvijas restorāniem jāorientējas uz lokālu un sezonālu virtuvi

Aigars Ruņģis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Aigars Ruņģis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Gardēžu tūrismā Latvijai jāorientējas uz lokālu un sezonālu virtuvi, radot jaunas, nebijušas garšu kombinācijas, aģentūrai LETA sacīja alus darītavas "Valmiermuižas alus" un alkoholisko dzērienu mazumtirgotāja un tūrisma operatora pakalpojumu sniedzēja "Valmiermuižas pils" līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

Ruņģis norādīja, ka Latvijas restorāniem gardēžu tūrismā ir jāorientējas uz lokāliem un sezonāliem produktiem, pasniedzot tos jaunās, radošās garšu kombinācijās. Pārtika jāiegādājas no vietējiem zemniekiem, kuri piegādā svaigus produktus. "Tieši Latvijā augošai zemenei un brūklenei ir tā neatkārtojamā, vienīgā garša. Un neviens cilvēks visā pasaulē nepratīs Latvijas zemeni pagatavot tik garšīgi kā pavārs, kurš ir atradis vislabāko veidu, kā to izdarīt Latvijā. Tāpēc domāju, ka ir jāorientējas uz lokālu, sezonālu, svaigu virtuves garšu jaunās radošās kombinācijās, kas mainās līdzi sezonai, un tam pieskaņotiem Latvijā tapušiem dzērieniem - gan alu, gan arī dažādiem bezalkoholiskajiem dzērieniem," teica Ruņģis.

Viņš piebilda, ka, arī domājot par Latvijas valsts simtās gadadienas sagaidīšanu, ēdinātājiem jāliek uzsvars uz unikālo, vietējo garšu, kas ir atšķirīga no citām valstīm. "Latviešiem ir jālepojas ar unikālajām, īpašajām garšām, un, izmantojot no Latvijas zemniekiem iegādātas svaigas izejvielas, jāatrod jaunas, īpašas garšas kombinācijas," viņš sacīja.

Pēc Ruņģa teiktā, restorānu kultūra Latvijā ir tāda pati radoša industrija kā teātris un mūzika, kurā nemitīgi nepieciešams attīstīties, tāpēc restorāni nevar atļauties "gulēt uz veciem lauriem". "Visu laiku ir jāmeklē jaunas garšas, garšu kombinācijas, jauni piedāvājumu, un tie restorāni, kas ies šo radošo atklāšanas ceļu, nepazudīs, jo pastāvēs, kas pārmainīsies," sacīja "Valmiermuižas alus" līdzīpašnieks.

Pēc viņa teiktā, Latvijas tirgū joprojām ir vieta jauniem restorāniem, kas vēlas ienākt ar savu jaunu, atšķirīgu piedāvājumu, kurš kādā pozīcijā ir mazliet labāks nekā līdzšinējais, un restorānu nozare turpinās attīstīties. "Domāju, ka tā būs tāpat kā līdz šim ļoti mainīga, radoša, dinamiska, aizraujoša joma un vienmēr būs vieta jaunām idejām," sacīja Ruņģis.

Viņš pastāstīja, ka "Valmiermuižas alus" darītavas restorānos Rīgā un Valmierā ārvalstu viesu skaits katru gadu palielinās, jo viņus interesē Latvijas garšas izzināšana.

"Valmiermuižas alus" Latvijas tirgū ienāca 2009.gada pavasarī. Uzņēmuma īpašnieks ir firma "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kura 60% kapitāldaļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG", bet 16% Austrijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

"Valmiermuižas pils" ir 2010.gadā reģistrēts uzņēmums, un tā pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums pilnībā pieder "Valmiermuižas ieguldījumu fondam", kas savukārt pieder Aigaram Ruņģim un Austrijas uzņēmumam - "Industrieliegenschaftenverwaltung Aktiengesellschaft" un Vācijas kompānijai "Thinkflink GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)