Banner 980x90

"Valmiermuižas alum" pērn 13% apgrozījuma pieaugums

Foto: Valmiera24.lv
Foto: Valmiera24.lv
Alus darītava AS "Valmiermuižas alus" pagājušajā gadā strādāja ar 3,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā iepriekšējā gadā apgrozītie 3,39 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma līdzīpašnieks Aigars Ruņģis.

Kā liecina uzņēmuma auditētie finanšu dati, peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 265 000 eiro, kas ir par 14% mazāk nekā 2014.gadā nopelnītie 310 162 eiro.

Kopumā investīcijās uzņēmums pērn ieguldīja 1,2 miljonus eiro, no kā daļu veidoja Lauku atbalsta dienesta administrētās subsīdijas. 1,1 miljons eiro ieguldīts portera alus receptes radīšanā un pildīšanas iekārtās, bezalkoholisko zelteru "Gardu muti" un Latvijas miežu iesala dzēriena "Zelta zirgs" gatavošanā. Papildus veikti ieguldījumi jaunu alus garšu radīšanā - tostarp 50 000 eiro "Kokmuižas alus" eilu darīšanā, 30 000 eiro degalus gatavošanā, kā arī alus darīšanā mazās partijās festivāliem un teātra izrādēm.

Neskatoties uz kopējā alus tirgus sarukumu, "Valmiermuižas alus" darītava izbrūvējusi un pārdevusi par 6% vairāk - 1 968 276 litrus alus. Tostarp eksporta tirgos pārdots par 38% vairāk alus nekā gadu iepriekš. Pērn alus tika eksportēts uz Igauniju, Lietuvu, Zviedriju un Šveici, kopumā veidojot 2% no kopumā pārdotā alus.

Savukārt ekskursijās pērn uzņemti 9500 viesi, kas ir līdzīgi kā gadu iepriekš. Taču pērn viesi uzkavējušies ilgāk, apmeklējot arī "Valmiermuižas alus" restorānu līdzās alus darītavai. Viesu skaits audzis arī alus restorānā "Valmiermuižas vēstniecība" Rīgā.

Šogad alus piedāvājums tiks papildināts ar "Valmiermuižas porteri", bet eksporta apjomus plānots kāpināt līdz 3,5% no izbrūvētā. Tāpat tiks radītas jaunas alus garšas teātra izrādēm, pilsētu svētkiem, festivāliem un gadskārtām un arī jauni eili ar "Kokmuižas alus" zīmolu.

"Valmiermuižas alus" patlaban ieņem apmēram 1% alus tirgus.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. "Valmiermuižas alus" īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% fonda daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Austrijas uzņēmumam "Alcor".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)