Banner 980x90

"Valmieras HK/BSS" – Latvijas čempioni U16 vecuma grupā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ar rezultātu 5:0 pēdējā spēlē 2.aprīlī pārliecinoši uzvarot HS "Rīga 2002", Valmieras U16 hokeja komanda nodrošināja pirmo vietu līgā savā vecuma grupā un kļuva par Latvijas čempioniem. Tas ir nebijis panākums "Valmieras HK/BSS", turnīrā uzvaru nodrošinot ar 75 gūtajiem punktiem 27 spēlēs, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Bulmeistare.

"Aizvadījām ļoti labu sezonu. Zinājām, ka puiši var iegūt medaļas, bet necerējām, ka tās būs zelta," par Valmieras hokeja jaunās maiņas panākumiem saka komandas treneris Andris Brīvulis. Pēdējās divās sezonās pamainīti treniņu plāni, lielāka uzmanība pievērsta fiziskajai sagatavotībai, tehnikai un taktiskajiem zīmējumiem. Slidotprasme papildus attīstīta ar Agras Rožkalnes palīdzību.

"Pirmais periods beidzās pa nullēm, pirmie vārti tika gūti rikošetā no pretinieka slidas," par cīņu ar HS "Rīga 2002" stāsta A.Brīvulis. "Spēle bija ātra, laiks paskrēja nemanot. Vairāk uzspiedām spēka spēli, tad rīdzinieki fiziski pagura. Iespēju devām visām maiņām. Pārāki bijām gan laukumā, gan tribīnēs. Līdzjutēju rindās bija ne tikai U16, bet arī U10 un U12 komandu spēlētāju vecāki un atbalstītāji. Pirmo reizi redzēju tik saliedētu komandu, puiši bija noskaņojušies izcīnīt zelta medaļas." 

Pirmā vieta čempionātā ir atalgojums par ieguldījumu sezonas garumā. "Spēlētāju un treneru kolektīvs paveica milzīgu darbu, lai Valmieras hokejs varētu lepoties ar zelta medaļām. Atkārtošana ir zināšanu māte, tāpēc teiciens "ja vēlies virzīties ātri – ej viens, ja vēlies virzīties tālu – ej kopā ar kādu" ir tieši laikā," piebilst treneris.

Čempionātā rezultatīvāko spēlētāju godā ir divi valmierieši. Kārlis Bucenieks kļuva par vienīgo, kurš sakrāja 101 punktu – 26 spēlēs 52 gūti vārti un 49 piespēles. Otrs rezultatīvākais spēlētājs ir Kristaps Roķis, kurš 28 spēlēs sakrāja 97 punktus (54+44). Abi hokejisti saņēmuši uzaicinājumu startēt izlasē savā vecuma grupā. 

Lai gan ar cītīgu darbu un prasmīgu spēli zelta medaļas "kaldināja" visi hokejisti, šosezon lielisku sniegumu demonstrēja abi "vārtu vīri" – Markuss Žukovskis un Ralfs Bērziņš. 
2005.gadā Valmieras Bērnu sporta skolā tika atvērta hokeja nodaļa. Tajā savu pirmo sezonu aizvadīja lielākā daļa čempionu komandas hokejisti. Treneri Andris Brīvulis un Jānis Lauris puišiem ierādīja spēles pamatus, starts Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā jaunos sportistus gaidīja jau nākamajā sezonā. Treniņu un spēļu gaitā kādam izdevies vairāk attīstīt spēlētprasmi, citam tas prasījis lielāku piepūli, bet jāuzsver, ka "Valmieras HK/BSS" komandas gars vienmēr bijis spēcīgs. 

Pieredze uzkrāta, piedaloties dažādos turnīros ārvalstīs, piedzīvojot gan uzvaras, gan zaudējumus, tomēr medaļas vietējā čempionātā līdz šim izcīnītas nebija. Ar jauniešiem strādājuši treneri Andris Brīvulis, Aivars Anis un Jānis Lauris, kuriem, vadot komandas ārpus galvaspilsētas, svarīgs uzdevums ir arī līderu noturēšana "savā paspārnē".

Pagājušajā sezonā "Valmieras HK/BSS" sezonu noslēdza septītajā vietā. Liels darbs tika ieguldīts, trenējoties gan sezonas laikā, gan vasarā. 

Jāpiemin, ka komandu par sasniegumiem svinīgā pieņemšanā 11.aprīlī sveiks Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)