Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" uzņems BK "Jelgava" basketbolistus

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads

Svētdien, 24.janvārī, plkst.18.30 Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēle, kurā "Valmiera/ORDO" tiksies ar BK "Jelgava" basketbolistiem, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

"Valmiera/ORDO" veiksmīgi aizvadījusi spēles gan nacionālajā čempionātā, uzveicot BK "Ventspils", gan Baltijas līgā, pārspējot "Lietkabelis". "Aldaris" LBL turnīrā valmierieši ar bilanci 13-5 un 72,2% uzvaru dala trešo vietu ar "Liepāja/Triobet" komandu. Ar trenera Štelmahera stāšanos amatā Valmieras komanda vairāk sākusi izmantot spēli uz groza apakšu, kur rezultatīvs bijis Lauris Blaus. Centra spēlētājs divās "Aldaris" LBL turnīra spēlēs vidēji guvis 18,5 punktus un izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas. Par vienu no komandas bīstamākajiem spēlētājiem kļuvis "snaiperis" Mārtiņš Laksa, vidēji gūstot 11,5 punktus spēlē. Savukārt komandas spēles veidošanā svarīgu lomu spēlē brāļi Šķēles. Aigars Šķēle vidēji gūst 9,8 punktus un izdara 4,3 rezultatīvas piespēles, bet Armands Šķēle šajā sezonā vidēji atzīmējies ar 7,3 punktiem un 2,6 rezultatīvām piespēlēm.

Mārtiņa Gulbja trenētā BK "Jelgava" pēdējā spēlē piedzīvojusi zaudējumu "Latvijas Universitāte" basketbolistiem un Valmierā centīsies uzlabot komandas sniegumu. Ar bilanci 7-12 un 36,8% uzvaru jelgavnieki ieņem astoto vietu "Aldaris" LBL turnīra tabulā. Zemgales komandas līderis ir saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, vidēji atzīmējoties ar 12,8 punktiem un 3,3 rezultatīvām piespēlēm. Pēc Kristapa Gludīša pārcelšanās uz "Barons/LDz", par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju kļuvis ilggadējais LU spēlētājs Rihards Zēbergs ar vidēji 8,5 punktiem, savukārt komandas kapteinis Agnis Čavars vidēji atzīmējas ar 7,3 punktiem un 7,2 atlēkušajām bumbām.

Šajā sezonā komandas aizvadījušas divas savstarpējas spēles. 4. oktobrī Vidzemes Olimpiskajā centrā ar rezultātu 90:67 pārliecinoši uzvarēja "Valmiera/ORDO". Valmieriešu uzvaru šajā mačā ar 17 punktiem kaldināja Artūrs Bērziņš, savukārt jelgavnieku rindās ar 20 punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks. Komandu otrajā tikšanās reizē 28. novembrī Zemgales Olimpiskajā centrā ar 98:85 pārāki izrādījās mājinieki BK "Jelgava". Toreiz 33 punktus guva Jelgavas komandā vairs nespēlējošais Kristaps Gludītis, bet vidzemnieku rindās 18 punktus guva Dāvis Rozītis. 

"Valmiera/ORDO":
* Aizsargi: Raimonds Gabrāns, Aigars Šķēle, Armands Šķēle, Mārtiņš Vīņauds;
* Uzbrucēji: Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Ervīns Jonāts;
* Centri: Lauris Blaus, Vikrtors Iļjins, Dāvis Rozītis;
* Treneris: Roberts Štelmahers.

BK "Jelgava":
Aizsargi: Kristaps Pļavnieks, Rihards Zēbergs, Mārtiņš Šteinbergs, Renārs Birkāns, Augusts Šuliausks, Jānis Bērziņš, Maksims Husko, Rolands Opaļevs, Nils Kļaviņš;
* Uzbrucēji: Agnis Čavars, Andris Justovičs;
* Centri: Eliots Eliasons, Harijs Rubenis, Jānis Atelbauers;
* Treneris: Mārtiņš Gulbis

Spēles sākums Vidzemes Olimpiskajā centrā plkst.18.30. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties bkvalmiera.lv mājas lapas sadaļā "VEIKALS", "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, tirdzniecības centra "Valleta" informācijas centrā un Valmieras 1.pasta nodaļā, bet pirmsspēles un spēles dienās arī Vidzemes Olimpiskā centra kasē.

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)