Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" rītvakar BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē uzņems Prieņu "Vytautas"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Rītvakar, 8.martā plkst.18.30 "Valmiera/ORDO" "Triobet" BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā uzņems Prieņu "Vytautas". Abu komandu pirmā spēle, kura norisinājās 28.februārī Prieņos, noslēdzās ar pārliecinošu mājinieku uzvaru (102:71), tādejādi, lai kvalificētos turnīra pusfinālam, valmieriešiem rītvakar būs nepieciešama uzvara ar 32 punktu pārsvaru.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, abas komandas kopš pēdējās savstarpējās tikšanās reizes aizvadījušas pa vienai spēlei nacionālajos čempionātos. Uvja Helmaņa vadītā "Valmiera/ORDO" "OlyBet" LBL turnīra ietvaros 4.martā izbraukuma spēlē ar rezultātu 72:86 piekāpās BK "Jēkabpils", bet Virgīnija Seškus vadītā Prieņu "Vytautas" Lietuvas čempionāta ietvaros  4.martā ar rezultātu 86:74 pārspēja "Pieno Zvaigzdes".

"Valmiera/ORDO" ar bilanci 15 uzvaras un deviņi zaudējumi saglabā trešo vietu "Olybet" LBL turnīra tabulā, savukārt Prieņu "Vytautas" spēcīgajā Lietuvas čempionātā ar bilanci 14 uzvaras un 11 zaudējumi šobrīd ieņem dalītu ceturto vietu (tāda pati bilance arī Utenas "Juventus" un Klaipēdas "Neptunas").

"Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs "Triobet" BBL turnīrā ar vidēji spēlē 15.0 gūtajiem punktiem ir Artūrs Bērziņš. Saspēles vadītājs Damjērs Pits vidēji spēlē izceļas ar 14.2 gūtajiem punktiem, bet trešais "Triobet" BBL precīzākais tālmetienu izpildītājs (50%) Mārtiņš Laksa vidēji spēlē pievieno 13.8 punktus. Labākais cīņā zem groziem ar 7.8 atlēkušajām bumbām "Triobet" BBL ir Ervīns Jonāts, bet labākais rādītājs rezultatīvajās piespēlēs ir Damjēram Pitam (5.2 rez.piesp.).

Prieņu "Vytautas" sastāvā "Triobet" BBL turnīra ietvaros rezultatīvākais spēlētājs ar 16.5 gūtajiem punktiem ir Domants Seškus, bet 2010. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Lietuvas izlases sastāvā Tads Klimāvičs un Tomass Delininkaitis vidēji spēlē pievieno, attiecīgi, 16.5 un 10.0 punktus. Rezultatīvi viesu sastāvā spēlē arī aizsargs Lipkēvičs (12.7 p.) un atlētiskais lietuviešu spēka uzbrucējs Miniotas (10.7 p.).

Abas komandas savā starpā līdzšinējā "Triobet" BBL vēsturē līdz šai sērijai bija tikušās četras reizes, katrai komandai izcīnot pa divām uzvarām. Līdz ar ceturtdaļfināla pirmās spēles gala rezultātu arī kopējā savstarpējo spēļu bilance (3:2) šobrīd jau ir par labu Prieņu "Vytautas". Pirmās spēles rezultatīvākie spēlētāji uzvarētāju sastāvā ar 20 punktiem bija Eirolīgā rūdītie Tads Klimāvičs un Vītenis Lipkēvičs, savukārt bijušie valmieriešu leģionāri Artūrs Valeika un Vītenis Čizausks izcēlās ar, attiecīgi, astoņiem un diviem punktiem. "Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Mārtiņš Laksa, bet Artūrs Bērziņš izcēlās ar 17 punktiem un 6 atlēkušajām bumbām.

Šīs sērijas uzvarētājs "Triobet" BBL pusfinālā tiksies ar "Kalev/Cramo" – "Barons kvartāls" pāra uzvarētājiem. Pirmajā spēlē, kura norisinājās 1.martā Sāmsalā, ar +19 (100:81) uzvarēja laukuma saimnieki "Kalev/Cramo", bet sērijas atbildes spēle norisināsies 9.martā Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)