Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" pirmajā BBL ceturtdaļfināla spēlē piekāpjas Prieņu "Vytautas"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 28.februārī "Triobet" BBL ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā "Valmiera/ORDO" ar rezultātu 71:102 piekāpās Prieņu "Vytautas". Spēles rezultatīvākais spēlētājs "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 18 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Laksa, bet mājinieku sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Tads Klimāvičs un Vītenis Lipkēvičs, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Spēles rezultātu ar precīzu metienu no groza apakšas atklāja Blaus, savukārt mājiniekiem pats spēles sākums neizdevās un pirmie četri komandas uzbrukumi netika pārvērsti punktu guvumos. Valmieriešu iniciatīva turpinājās arī nākamajās minūtēs, kad precīzs no pustālās distances bija Pits, uz ko gan mājinieki atbildēja ar Lipkēviča 2+1 gājienu. Brīdi vēlāk savu pirmo tālmetienu šovakar realizēja Laksa. "Vytautas" ātri nelielos mīnusus rezultāta starpībā atspēlēja un ceturtdaļas turpinājumā laukumā risinājās līdzīga cīņa, turklāt lielās rezultāta svārstības un augstā rezultativitāte lika manīt, ka vismaz pirmajā ceturtdaļā uzbrukums abu komandu izpildījumā dominēja par spēli aizsardzībā. Pats pirmās ceturtdaļas noslēgums gan veiksmīgāks padevās spēles laukuma saimniekiem, kurā īpaši uzteicama Eirolīgā rūdītā Lipkēviča rezultativitāte (10 punkti), un pēc pirmajām spēles 10 minūtēm valmieriešiem četru punktu deficīts.

Spēles otrā ceturtdaļa iesākās ar "Vytautas" izrāvienu 12:0, kurā turpināja spīdēt jau pieminētais Lipkēvičš, turklāt viņam palīgos aktīvi bija nācis lietuviešu atlētiskais uzbrucējs Miniotas. Valmieriešiem rezultātu uz tablo ar diviem soda metieniem izkustināja Blaus, kurš bija precīzs arī savā trešajā piegājienā (par tehnisko piezīmi), bet viesi atbildēja ar kārtējo tālmetienu. Ceturtdaļas turpinājumā valmieriešiem katrs punktu guvums nāca ar lielām grūtībām, turklāt būtiskas korekcijas spēles gaitā nespēja ieviest arī vairāki komandas galvenā trenera Uvja Helmaņa pieprasītie minūtes pārtraukumi. Tikmēr mājinieki uzbrukumā bija manāmi atvērušies, kuri pēc Klimāviča pieciem gūtajiem punktiem pēc kārtas panāca jau +18 (47:29). Līdz lielajam pārtraukumam rezultāta starpība turpināja tikai pieaugt un pēc spēles pirmā puslaika valmieriešiem -21 (58:37).

Spēles otrais puslaiks iesākās ar Pita tālu pustālo metienu, uz ko mājinieki atbildēja ar Klimāviča precīzu metienu no groza apakšas. Otrā puslaika ievadā norisinājās arī cīņa par to, kurai no komandām izdosies uzspiest tai vēlamo spēles tempu. "Vytautas" savus uzbrukumus, lielākoties, izspēlēja pacietīgi, uzbrukuma smailē vairākkārt veiksmīgi izvirzot pieredzējušo Klimāviču (8 punkti pēc kārtas), kamēr valmierieši, ņemot vērā pirmajā puslaikā iekrātos mīnusus, spēles tempu centās kāpināt, kas savukārt bieži noveda pie sasteigtiem metieniem un kļūdām. Spēles zīmējumā lielas korekcijas neieviesa arī trešās ceturtdaļas turpinājums un mājinieku pārsvars rezultāta izteiksmē turpināja pieaugt. Ceturtdaļai punktu ar diviem precīziem soda metieniem pielika nesen laukumā nākušais Mālmanis, bet pirms spēles noslēdzošās daļas viesiem -31.

Spēles ceturtajā ceturtdaļā  mājinieki spēles grožus turpināja turēt savās rokās, nevienu brīdi  neļaujot viesiem pietuvoties tuvāk par 28 punktiem. Rezultāta starpības samazināšanu neveicināja arī Laksas sestais precīzais tālmetiens un komandas kapteiņa Artūra Bērziņa septiņi gūtie punkti pēc kārtas. Spēles noslēdzošo daļu abām komandām nospēlējot neizšķirti (16:16), pārliecinošu uzvaru šovakar izcīnīja laukuma saimnieki - Prieņu "Vytautas" (102:71).

"Valmiera/ORDO" – "Vytautas" 71:102 (21:25, 16:33, 18:28, 16:16).

"Valmiera/ORDO": Laksa 18 (tālmetieni 6/9), Bērziņš 17 (6atl.b), Blaus 13, Pits 6 (9 rez.p), Kaufmanis 6, Valters 3, Jonāts 3, Kārlis 3, Mālmanis 2, Mičels, Gabrāns.

"Vytautas": Klimāvičs 20, Lipkēvičs 20 (7atl.b), Kulvietis 15, Gvezdauskas 15, Miniotas 13, Delininkaitis 9 (7rez.p), Valeika 8, Čizausks 2.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)