Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" neizdodas pārtraukt "Ventspils" LBL uzvaru sēriju

Anita Gušča/ Valmiera24.lv
Anita Gušča/ Valmiera24.lv
Sestdien, 22.oktobrī, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas turnīrā "Valmiera/ORDO" savā laukumā ar rezultātu 79:94 piekāpās turnīra līdervienībai BK "Ventspils". Valmieriešu rindās šajā mačā ar 15 punktiem debitēja Damjērs Pits, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija Jānis Kaufmanis, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Valmiera/ORDO" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Valmieriešiem ne visai sekmīgs padevās spēles ievads. Mača pirmajās četrās ar pusi minūtēs ventspilnieki guva 13 punktus, uz ko mājiniekiem izdevās atbildēt tikai ar vienu precīzu Jāņa Kaufmaņa caurgājienu. Aigara Šķēles rezultatīvais sniegums ļāva iekrāto pārsvaru Kurzemes komandai saglabāt arī ceturtdaļas turpinājumā. Pēdējas sekmīgais uzbrukums pirmajās desmit minūtēs gan izdevās valmieriešiem, Jānim Kaufmanim realizējot trīs punktu metienu un samazinot mājinieku deficītu - rezultāts 19:26. Otrās ceturtdaļas ievadā Rihards Kuksiks un Rolands Zaķis noorganizēja vēl vienu BK "Ventspils" izrāvienu, palīdzot viesiem sasniegt 21 punkta pārsvaru. Līdz pirmā puslaika izskaņai valmieriešu centieni noorganizēt pakaļdzīšanos nebija sekmīgi un pārtraukumā nācās doties ar nelabvēlīgo 32:55.

Spēles otro puslaiku ar diviem precīziem metieniem ievadīja Mārtiņš Laksa un "Valmiera/ORDO" pamazām sāka mazināt rezultāta starpību. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē valmieriešiem septiņus punktus pēc kārtas guva komandas jaunpienācējs Damjērs Pits, tomēr arī ventspilnieki turpināja spēlēt rezultatīvi un pirms noslēdzošā ceturkšņa rezultāta starpība bija gana liela - 60:80. Neskatoties uz viesu pārsvaru rezultātā, Vidzemes Olimpiskajā centrā sanākušie līdzjutēji turpināja aktīvi atbalstīt Valmieras komandu. Tas ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē palīdzēja "Valmiera/ORDO" basketbolistiem gūt desmit punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz 12 punktu deficītam - 70:82. Valmieriešu iespēja aizķerties spēlē "izdzisa" trīs minūtes pirms mača beigām, kad BK "Ventspils" basketbolisti minūtes laikā realizēja trīs metienus un atjaunoja lielāku pārsvaru. Spēles pēdējo metienu no tālās distances realizēja Jānis Kaufmanis, noslēdzot maču ar rezultātu 79:94.

"Valmiera/ORDO" - BK "Ventspils" 79:94 (19:26, 13:29, 28:25, 19:14)

"Valmiera/ORDO": Kaufmanis J. 21, Laksa 15, Pits 15, Mālmanis 9, Jonāts 9, Blaus 7, Varanausks 3, Vokers.
BK "Ventspils": Kempbels 17, Zaķis 14, Šķēle 13, Kuksiks 12, Gražulis 11, Dīns 10, Mbodžs 7, Lomažs 5, Leimanis 5, Ate.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)