Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" LBL izbraukumā mērosies spēkiem ar "lūšiem"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 4.martā plkst.17.00 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" (15-8) izbraukumā tiksies ar basketbola klubu "Jēkabpils" (12-11). Tā kā jēkabpilieši ir vieni no valmieriešu tuvākajiem sekotājiem "OlyBet" LBL turnīra tabulā (atpaliek vien trīs uzvaru tiesu),  rītdienas spēlei var izrādīties liela nozīme cīņā par trešo vietu regulārās sezonas kopvērtējumā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Rūdolfa Rozīša vadītā BK "Jēkabpils" komanda februārī četrās aizvadītajās cīņās "OlyBet" LBL turnīra ietvaros piedzīvojusi trīs zaudējumus, pēdējais no tiem - 25.februārī, kad mājas spēlē ar rezultātu 69:72 atzīts "Ogre/Kumho Tyre" pārākums. "Triobet" BBL turnīrā jēkabpiliešus līdz iekļūšanai ceturtdaļfinālā šķīra viens punkts, kad divu spēļu summā tie ar kopējo rezultātu 154:155  piekāpās Ķedaiņu  "Ņevežis".

Uvja Helmaņa vadītā "Valmiera/ORDO" februārī četrās aizvadītajās cīņās "OlyBet" LBL izcīnīja trīs uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret turnīra tabulas vicelīderiem "VEF Rīga" (90:95). "Triobet" BBL turnīrā valmierieši astotdaļfinālā divu spēļu summā tika galā ar "AVIS/Rapla", bet 28. februārī ar spēli pret Prieņu "Vytautas" uzsāka turnīra ceturtdaļfinālu (pirmajā spēlē zaudējums ar rezultātu 71:102).

"Valmiera/ORDO" komandā vidēji spēlē virs 10 punktiem gūst 5 spēlētāji. Rezultatīvākais spēlētājs "OlyBet" LBL turnīrā ir Mārtiņš Laksa, kurš vidēji spēlē izceļas ar 14.9 punktiem. Jānis Kaufmanis pievieno 14.5 punktus spēlē, Laurim Blauam vidēji spēlē 11.7 punkti, bet labākais cīnītājs zem groziem ir Ervīns Jonāts, kurš vidēji spēlē papildus 8.0 gūtajiem punktiem izcīna 7.0 atlēkušās bumbas. Komandas kapteinis Artūrs Bērziņš vidēji spēlē gūst 13.0 punktus un 5.6 atlēkušās bumbas, bet amerikāņu saspēles vadītājs Damjērs Pits izceļas ar vidēji 14.4 punktiem un 5.4 rezultatīvām piespēlēm.

BK "Jēkabpils" komandas rezultatīvākais spēlētājs "OlyBet" LBL turnīrā ir  Rinalds Sirsniņš, kurš vidēji spēlē izceļas ar 13.3 punktiem un 5.8 rezultatīvām piespēlēm. Tikpat punktus (13.3) vidēji spēlē gūst arī atlētiskais uzbrucējs Roberts Stumbris, kurš gan savainojuma dēļ, visticamāk, rītdienas spēlē nepiedalīsies. Spēka uzbrucējs Jurijs Aleksejevs vidēji "lūšu" sastāvā izceļas ar 12.0 punktiem un 7.1 izcīnīto bumbu zem groziem, bet produktīvākais zem groziem ir bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs, kurš papildus 10.2 punktiem izcīna arī 7.5 atlēkušās bumbas.

Abas komandas līdzšinējā LBL vēsturē tikušās 18 reizes, no kurām 11 reizes stiprāki izrādījušies valmierieši. Šosezon "Valmiera/ORDO" un BK "Jēkabpils" komandas savā starpā tikušās divas reizes. Pirmajā spēlē Jēkabpilī valmierieši bija pārāki ar rezultātu 71:67. Tovakar rezultatīvākais mājiniekiem ar 14 punktiem bija Rinalds Sirsniņš, bet viesiem 20 punktus guva Jānis Kaufmanis. Otrajā abu komandu tikšanās reizē "Valmiera/ORDO" uzvarēja pārliecinošāk, savā laukumā pārspējot BK "Jēkabpils" ar rezultātu 78:61. Tās spēles rezultatīvākais spēlētājs valmieriešiem ar 23 punktiem bija Akselis Vairogs, bet viesu sastāvā ar 12 punktiem izcēlās Andrejs Šeļakovs. Salīdzinot ar pēdējo tikšanos, abu komandu sastāvos ir notikušas vairākas izmaiņas. Jēkabpilieši sastāvu papildinājuši ar sev labi zināmo lietuviešu uzbrucēju Modestu Kumpi, kurš komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā (šo sezonu sāka Francijas 2. līgā), bet komandas sastāvā vairs nav uzbrucēja Renāra Magones (pārcēlies uz "Ogre/Kumho Tyre"). Valmieriešiem komandas pieteikumā vairs nav atrodams Akseļa Vairoga vārds, bet komandu papildinājis amerikāņu leģionārs Eštons Mičels un bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters, kā arī no savainojuma ārstēšanas ierindā jau ilgāku laiku atgriezies Haralds Kārlis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)