Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" ar uzvaru pār Prieņu "Vytautas" noslēdz BBL sezonu

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Trešdien, 8.martā "Valmiera/ORDO" "Triobet" BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:64 pārspēja Prieņu "Vytautas". Neskatoties uz izcīnīto panākumu, "Triobet" BBL pusfinālā iekļuva Prieņu "Vytautas", kuri divu spēļu summā uzvarēja ar rezultātu 166:145. Spēles rezultatīvākais spēlētājs "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 18 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Laksa.

Ņemot vērā "Valmiera/ORDO" sarežģīto situāciju divu spēļu kopvērtējumā, mājinieki jau no paša spēles sākuma centās kontrolēt notikumus laukumā. Spēles rēķinu ar precīzu tālmetienu atklāja Mārtiņš Laksa, bet nākamajā uzbrukumā savu tālmetienu iespēju izmantoja Artūrs Bērziņš. Valmierieši centās spēlēt ātru un rezultatīvu basketbolu, savukārt "Vytautas", ņemot vērā lielo pārsvaru divu spēļu summā, savus uzbrukumus spēles ievadā izspēlēja pacietīgi, nekautrējoties izmantot visu tam paredzēto laiku. Mājinieki, lai pārsteigtu pretiniekus, uz šo spēli bija pamainījuši savu spēlētāju rotāciju un neraksturīgi ātri šovakar laukumā tika sūtīts Rinalds Mālmanis. "Vytautas" pēc vairākiem neveiksmīgiem uzbrukumiem savus pirmos punktus šovakar guva spēles trešajā minūtē, kad precīzs no tālās distances bija viens no iepriekšējās spēles galvenajiem varoņiem Miniotas. Lai gan pirmās ceturtdaļas turpinājumā valmierieši neizmantoja vairākas metienu iespējas no groza apakšas, mājinieki visu pirmo ceturtdaļu atradās vadībā un pirmajai ceturtdaļai punktu ar precīzu tālmetienu pielika Pits (23:17). Spēles otro ceturtdaļu ar precīzu metienu iesāka viesi (Miniotas), uz ko valmierieši atbildēja ar Mālmaņa precīzo pustālo metienu. Valmierieši arī otrās ceturtdaļas turpinājumā pakāpeniski turpināja samazināt deficītu divu spēļu summā un pēc Mičela efektīgā caurgājiena trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām tika panākt lielākais pārsvars šovakar +12 (37:25). Viesiem gan pirmā puslaika izskaņā izdevās izrāviens 7:2, ko ar bumbas triecienu grozā no augšas iesāka valmieriešu bijušais leģionārs Valeika, bet punktu puslaikam pielika Eirolīgā rūdītais Lipkēvičs( 37:32).

Spēles otrais puslaiks iesākās ar Valeikas četriem gūtajiem punktiem pēc kārtas, turklāt pēc Lipkēviča precīzā divpunktu metiena viesi pirmo reizi šovakar izvirzījās vadībā (37:36). Pateicoties Pita un Laksas aukstasinībai no tālās distances, valmierieši ātri atguva vadību un, tāpat kā spēles pirmajās divās ceturtdaļās, arī trešajā visu laiku atradās nelielā vadībā. Jau sākot ar spēles trešās ceturtdaļas vidu abu komandu treneri atļāvās plaši eksperimentēt ar sastāvu un laukumā šovakar abu komandu rindās devās visi pieteiktie spēlētāji. Būtiskas korekcijas spēles ritējumā neieviesa arī trešās ceturtdaļas izskaņa un tai punktu ar diviem precīziem soda metieniem pielika Mālmanis (51:47). Spēles ceturto ceturtdaļu ar precīzu metienu atklāja Bērziņš, bet viesi atbildēja ar Miniotas diviem punktiem. Lai gan ceturtdaļas turpinājumā valmierieši turpināja cīnīties un komandas kopējiem spēkiem minūti pirms ceturtdaļas beigām izdevās otro reizi šovakar panākt +12, īsti Prieņu "Vytautas" uzvara divu spēļu kopvērtējumā vairs apdraudēta netika. Šovakar valmieriešiem uzvara ar +10 (74:64), bet divu spēļu summā uzvarēja Prieņu "Vytautas", kuri "Triobet" BBL pusfinālā tiksies ar "Kalev/Cramo" - "Barons kvartāls" pāra uzvarētājiem (izšķirošā spēle rītvakar).

"Valmiera/ORDO" – Prieņu "Vytautas" 74:64 (23:17, 14:15, 14:15, 23:17)V

"Valmiera/ORDO": Laksa 18 (6 atl.b), Pits 14 (4 rez.p), Bērziņš 13, Mičels 8, Mālmanis 8, Blaus 5, Jonāts 4, Gabrāns 2, Kaufmanis 2, Kārlis, Valters.

Prieņu "Vytautas": Lipkēvičs 12, Klimāvičs 11, Valeika 11, Miniotas 10, Linkēvičs 8 (8atl.b), Čizausks 7, Delininkaitis 5, Gvezdausks (6 rez.p), Seškus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)