Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" ar skaistu uzvaru pār "Liepāja/Triobet" nodrošina vietu LBL pusfinālā

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Pirmdien, 1.maijā "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas izšķirošajā – piektajā ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar rezultātu 102:75 pārspēja "Liepāja/Triobet", tādējādi sērijā uzvarot ar rezultātu 3:2 un otro sezonu pēc kārtas iekļūstot LBL turnīra pusfinālā. "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 25 punktiem rezultatīvākais bija Damjērs Pits, bet viesiem ar 16 punktiem izcēlās Artūrs Ausējs.

Lai gan spēles rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja viesi (Ausējs), tās pirmās desmit minūtes aizritēja pēc valmieriešu uzrakstītā scenārija. Mājinieki lieliska atbalsta priekšā guva nākamos 11 pirmās ceturtdaļas punktus un pēc Kaufmaņa precīzā tālmetiena (11:3) viesu galvenais treneris Agris Galvanovskis bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma par saņemto tehnisko piezīmi ar realizēto tālmetienu reabilitējās Bērziņš, bet pirmās ceturtdaļas turpinājumā valmierieši turpināja audzēt pārsvaru. Tas pats Bērziņš pēc skaisti izspēlētas kombinācijas pirmās ceturtdaļas vidū pirmo reizi panāca mājiniekiem vairāk kā desmit punktu pārsvaru (18:6), bet līdz ceturtdaļas izskaņai rezultāta starpība nemainījās un sērijas rezultatīvākās desmit minūtes "Valmiera/ORDO" izpildījumā noslēdzās ar +12 mājiniekiem (30:18).

Spēles otrās ceturtdaļas ievadā ar precīziem divpunktu metieniem apmainījās Montgomerijs un Laksa, bet skatītāju vētraini atbalstīti mājinieki turpināja "uguņot" uzbrukumā un otrās ceturtdaļas trešajā minūtē Pits ar precīzu "trejaci" panāca mājiniekiem +16 (38:22). Valmierieši līdz otrās ceturtdaļas vidum divas reizes bija panākuši +18 (40:22 un 42:24), bet liepājnieki mirkli vēlāk divas reizes pēc kārtas bija precīzi perimetrā (Grifins un Pīternieks). Lai sapurinātu savus padotos, minūtes pārtraukuma iespēju pirmo reizi šovakar izmantoja Uvis Helmanis. Liepājnieki bija sajutuši spēles garšu un divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām pēc Grifina precīzā pustālā metiena tiem izdevās "palīst" zem desmit punktu handikapa (38:46), bet pašā ceturtdaļas izskaņā mājiniekiem izdevās spēles iniciatīvu atgūt savā pusē un saglabāt pirmajā ceturtdaļā iekrāto 12 punktu pārsvaru (52:40).

Spēles otrais puslaiks iesākās ar vieglu "nokdaunu" liepājniekiem. Vispirms savas prasmes spēlēt postā (viens pret vienu) teicami atrādīja Fišers, bet pēc mirkļa Kaufmaņa, Pita un Laksas rezultatīvie uzbrukumi ļāva panākt +22 mājiniekiem (59:40). Liepājniekiem pirmos ceturtdaļas punktus ar 2+1 gājienu guva Butjankovs, bet nākamajā viesu uzbrukumā divas soda metienu iespējas realizēja Jurēvičus, samazinot viesu mīnusus līdz 17 punktiem (62:45). Grifins ceturtdaļas vidū veiksmīgi saasināja spēli un drošā caurgājienā panāca viesiem -15 (62:47), bet mājinieki līdz ceturtdaļas izskaņai uzķēra "īsto vilni" uzbrukumā un pēc spēles trešās ceturtdaļas, ko valmierieši uzvarēja ar rezultātu 22:8, rezultāts uz spēles tablo +26 (74:48) laukuma saimniekiem.

Spēles noslēdzošajās desmit minūtēs, kas vienlaikus bija arī pēdējās šajā aizraujošajā sērijā, valmierieši turpināja uzbrukumā izpausties pēc pilnas programmas. Laksas precīzais tālmetiens ceturtdaļas ievadā ļāva pirmo reizi šovakar mājiniekiem panākt 30 punktu pārsvaru (82:52). Ceturtdaļas vidū savus garos spēlētājus ar rezultatīvām piespēlēm veiksmīgi turpināja "barot" Pits, bet, pēc vienas no tām, ar "alley-oop" danku kuplā skaitā sanākušos līdzjutējus iepriecināja Jonāts. Atlikušās spēles minūtes turpinājās abpusēji rezultatīvā spēlē, bet spēlei un sērijai kopumā treknu punktu ar šosezon neredzētu "windmill" danku pielika Kārlis. Valmieriešiem, trešo reizi šajā sērijā pārsniedzot 100 gūto punktu robežu, izdevās tikt pie sērijas trešā panākuma – 102:75.

"Valmiera/ORDO" – "Liepāja/Triobet" 102:75 (30:18, 22:22, 22:8, 28:27)

"Valmiera/ORDO": Pits 25 (6 rez.p), Laksa 19, Kaufmanis 16, Jonāts 12, Fišers 11 (10 atl.b), Blaus 9, Bērziņš 5, Kārlis 2, Gabrāns 2, Mālmanis 1

"Liepāja/Triobet": Ausējs 16, Butjankovs 14 ( 8atl.b), Grifins 13 (7 rez.p), Montgomerijs 9, Krastiņš 7, Pīternieks 6, Jurēvičus 4, Bērziņš 2, Lasmanis 2, Stīls 2.

Valmierieši LBL pusfinālam kvalificējušies jau otro sezonu pēc kārtas, bet pēdējo piecu sezonu laikā tajā iekļuvuši trešo reizi, turklāt abas iepriekšējās reizes sezonu izdevies noslēgt labāko trijniekā. 2012./2013.gada sezonā valmierieši izcīnīja bronzas medaļas, bet 2015./2016. gada sezonā pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīts LBL čempiontituls. Šīs sezonas "OlyBet" LBL pusfinālā "Valmiera/ORDO" pretiniece būs "VEF Rīga" un paredzams, ka pusfināla sērija sāksies ne ātrāk kā maija otrajā nedēļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)