Banner 980x90

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" pirmo reizi piedalīsies SBL finālā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 6.martā, "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" aizvadīja SBL pusfināla mājas spēli pret Rīgas Stradiņa universitāti, kurā guva pārliecinošu uzvaru ar 104:71. Ar gūto uzvaru, komanda garantē vietu Studentu basketbola līgas fināla spēlēs, kuras pirmo reizi, 15 sezonu laikā, norisināsies tieši Valmierā. Sagaidāmos mačus komandas aizvadīs jau 20.martā, Valmieras 5.vidusskolā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" Sabiedrisko attiecību speciāliste Anžela Geļjanu.

Spēle iesākās par labu laukuma saimniekiem ar K. Dubulta un R. Mihailova precīziem divu punktu metieniem lēcienā. Ar divu punktu guvumu atdarīja pretinieku basketbolists J. Holzs, taču tad vidzemnieku spēlētājs K. Dubults veica bumbas triecienu grozā no augšās, panākot mājinieku izrāvienu jau spēles sākumā ar 6:2. Vidzemes Augstskolas studenti turpināja gūt punktu pēc punkta, audzējot pārsvaru, līdz J. Engers veica rezultatīvu divu punktu metienu un ceturtdaļu noslēdza ar 11 punktu pārsvaru valmieriešu labā (21:10).

Otrajā ceturksnī rīdzinieki agresīvāk uzbruka un sekmīgāk nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva piedzīt rezultāta starpību līdz 6 punktu deficītam ar 28:22. Pretinieku spēlētājs R. Ginters ar augstu precizitāti realizēja trīspunktu metienus kā arī J. Holza rezultatīvie metieni palīdzēja sadeldēt rezultāta starpību, tomēr laukuma saimnieki ātri atspēlējās, veicot vairākus, rezultatīvus, trīspunktu metienus gan R. Mihailova, gan D. Sāra, gan E. Ermansona izpildījumā. Rezultātā, pirmais puslaiks noslēdzās ar 44:37, mājinieku labā.

Otrajā spēles puslaikā Rīgas Stradiņa universitātes spēlētājiem bija piezadzies spēku iztrūkums, jo komandas sastāvā spēlēja vien seši basketbolisti, toties valmieriešu rotācijai bija pieejami 12 spēlētāji. Neskatoties uz to, komandas aizvadīja spraigu cīņu. "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" veiksmīgi pārtvēra uzbrukuma bumbas un sekmīgi noslēpēja aizsardzībā, neitralizējot pretinieku līderus. Pēc E. Ermansona rezultatīvajiem soda metieniem, tablo jau vētīja par to, ka mājinieki sapelnījuši 100 punktus, turpretī viesi vien 71. Pēc J. Pāžes bumbas trieciena grozā no augšas un D. Ābola sekmīgā soda metiena, mačs noslēdzās ar 104:71.

Pēc gūtās traumas un rehabilitācijas, laukumā spēlēja arī "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" saspēles vadītājs T. Kohanovs, kurš aizvadījis jau četras spēles un atguvis iepriekšējās iemaņas. Par to vēsta arī gūtais punktu skaits (19+5rp): "Palīdzēja tas, ka mums bija pieejama plaša spēlētāju rotācija, turpretī, pretiniekiem vien komandas sastāvā bija seši basketbolisti. Palielinot spēles tempu, izvirzījāmies vadībā un spējām gūt pārliecinošu uzvaru. Rehabilitācijas laikā zaudēju fizisko sagatavotību, bet esmu atlabis. Pēc smagiem treniņiem, sāku uzņemt iepriekšējo formu un lēnām atgriezties ierastajā ritmā".

Viens no pretinieku spēcīgākajiem basketbolistiem nereti spēlēs izceļas ar rezultatīvajiem trīs un divu punktu metieniem, kuri tikai retu reizi ir nesekmīgi. Arī šajā mačā Rihards Ginters komandas labā guva 22 punktus un savāca 12 atlēkušās bumbas: "SBL nolikums nospēlēja par sliktu mums, līdz ar to komandas sastāvā bija vien 6 spēlētāji. Kamēr varējām normāli spēlēt, tikmēr tikām līdzi, bet bija jūtas spēku izsīkums, kā arī pretiniekiem pieejama lielāka basketbolistu rotācija. Ja mums būtu pilnais sastāvs, tad gan mums, gan skatītājiem būtu interesantāka spēle. Zaudējums nav, protams, ka patīkams, bet šobrīd vairāk koncentrēsimies uz LBL2 izslēgšanas spēlēm".

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" - "Rīgas Stradiņa universitāte" (21-10, 44-37, 75-53, 104-71)

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola": Kohanovs 19+5rp, Ivanovs 14, Mihailovs 13+5rp, Ermansons 13+7ab, Dubults 12+13ab, Riekstiņš 10+7ab, Engers 8+9ab, Sārs 5, Pāže 5, Apsītis 4+6ab, Ābols 1, Kravalis

"Rīgas Stradiņa universitāte": Ginters 22+12ab, Holz 20+8ab, Putniņš 13+7ab, Briedis 6, Vengers 5, Krockert 5

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)