Banner 980x90

"Valmiera Glass Grupa" ražošanā investē 11,55 miljonus eiro

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šī gada deviņos mēnešos AS "Valmieras stikla šķiedra" un tās meitas uzņēmumu (turpmāk – Valmiera Glass Grupa vai Grupa) konsolidētais neto apgrozījums sasniedzis 98,89 miljonus eiro, atkārtojot 2015.gada analogā laika posma konsolidētā apgrozījuma rādītāju.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Valmieras stikla šķiedras" Mārketinga projektu vadītāja Marika Nīmante, grupa pārskata periodā investējusi 11,55 miljonus eiro ražošanas attīstībā, savukārt neto peļņa šī gada trīs ceturkšņos sasniegusi 4,50 miljonus eiro un ir par 32% mazāka nekā analogā periodā pērn. 

Peļņas rādītāju kritums skaidrojams ar to, ka Grupas mātes uzņēmums 2016.gada otrajā un trešajā ceturksnī saskārās ar tehniski risināmām situācijām ražošanā, kuru dēļ bija nepieciešams pārbūvēt vienu no stikla kausēšanas krāsnīm. Tas konkrētā laika posmā liedza uzņēmumam iespēju saražot nepieciešamo produkcijas apjomu, kā dēļ nācās iztrūkstošo stikla šķiedras daudzumu kompensēt ar iepirkto produkciju. Papildus neto peļņa samazinājusies arī sakarā ar lielāku uzkrājuma atliktajam uzņēmuma ienākuma nodoklim izveidošanu, kas saistīts ar pēdējo gadu laikā Grupas attīstībā veiktajiem ieguldījumiem.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Grupa šogad piedzīvojusi produkcijas rekordpasūtījumu skaitu. Pasaules stikla šķiedras tirgū vērojamas pozitīvas izaugsmes tendences, pieprasījums pēc stikla šķiedras produktiem bijis ārkārtīgi augsts – lielāks nekā Grupa spējusi saviem klientiem piegādāt.

AS "Valmieras stikla šķiedra" 2016.gada 3.ceturksnis bija nozīmīgs ar divu apjomīgu investīciju projektu īstenošanu, lai palielinātu uzņēmuma ražošanas kapacitāti un iespējas izpildīt pieaugošo pieprasījumu tirgū pēc stikla šķiedras produkcijas. Pārbūvēta viena stikla kausēšanas krāsns, kas tagad strādā ar papildu 30% ražošanas kapacitāti, un izbūvēta jauna stikla kausēšanas krāsns unikālam, patentētam stikla veidam pasaulē, kas ļauj paplašināt produkcijas sortimentu portfeli termoizolācijas tirgum. 

AS "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs, prezidents Andrē Švionteks (Andre Schwiontek) norāda, ka "abi apjomīgie un tehnoloģiski sarežģītie ilgtermiņa investīciju projekti ir noslēgušies, līdz ar ko ir visi priekšnoteikumi, lai turpmāk palielinātu ražošanas un pārdošanas apjomus, uzlabojot uzņēmuma kopējo sniegumu un Grupas apgrozījuma un peļņas rādītājus".

Valmiera Glass Grupa 2016.gada trīs ceturkšņos vidēji nodarbinājusi 1152 darbiniekus, no tiem vidējais nodarbināto skaits tieši AS "Valmieras stikla šķiedra" – 974 darbinieki. Savukārt meitas sabiedrībās Valmiera Glass UK Ltd. 2016. gada 9 mēnešos vidēji tika nodarbināti 133 darbinieki un meitas sabiedrībā P-D Valmiera Glass USA Corp. 45 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)