Banner 980x90

"Valletā" notiek Ziemassvētku ieskandināšanas tirdziņš

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Sestdien, 28. novembrī, tirdzniecības centrā "Valleta" Valmierā notiek Vidzemes reģiona Skolēnu Mācību Uzņēmumu gadatirgus "Ieskandini Ziemassvētkus!".

Pasākumā ar pašu ražotām precēm piedalās 30 skolēnu uzņēmumi no Valmieras tehnikuma, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Alojas Ausekļa vidusskolas, Valkas ģimnāzijas, Madonas pilsētas 1.vidusskolas, Madonas Valsts ģimnāzijas, Gulbenes 2.vidusskolas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas un citām reģiona vispārizglītojošajām skolām.

Gadatirgū par saprātīgu cenu tiek piedāvātas ziepes, pirtslietas, zāļu tējas, ekoloģiskas sausās brokastis, rokām darinātas šokolādes konfektes, mitrumu necaurlaidīgi cimdi, speciālā tehnikā apdrukāti krekli, šūpuļtīkli kājām, izstrādājumi no koka – krēsli, zobu birstes, molberti, tāfeles bērniem – un citas lietas.

Skolēnu Mācību Uzņēmumi ir starptautiski atzītas biznesa izglītības organizācijas Junior Achievement – Young Enterprise praktiskā mācību programma, kas ir neatņemama sastāvdaļa ekonomikas un sociālo zinību mācību priekšmetos gandrīz visās Eiropas valstīs un Latvijas skolās tiek īstenota jau vairāk kā 18 gadus. Savos uzņēmumos skolēni mācību nolūkos darbojas reālā vidē un pilda īstu uzņēmumu funkcijas – veido komandu, sadala pienākumus un atbildības, raksta biznesa plānu, nosaka uzņēmuma darbības virzienu un mērķus, ražo un pārdod preces vai sniedz pakalpojumus, analizē darbības rezultātus.

Gadatirgu Valmierā, tirdzniecības centrā "Valleta", rīko Valmieras tehnikums, kas Vidzemē darbojas kā Junior Achievement – Young Enterprise koordinators. Tā laikā skolēnu uzņēmumus vērtēs arī žūrija – Valmieras uzņēmēji, skolu pārstāvji un programmas atbalstītāji. Tirdzniecības centrā "Valleta" pasākums norisinās otro reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)