Banner 980x90

"Latio": Valmierā jūtams dzīvokļu piedāvājuma trūkums

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Vietējais nekustamā īpašuma tirgus Valmierā ir stabilizējies, tomēr pilsētā ir jūtams dzīvokļu piedāvājuma trūkums, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Lai risinātu sasāpējušo problēmu ar nepietiekamo dzīvojamo fondu, Valmierā nolemts būvēt 150 dzīvokļu īres namu, kas būs pirmais tāda veida projekts Latvijā, norāda "Latio". Valmieras pilsētas dome ir apstiprinājusi lēmumu uzdot SIA "Valmieras namsaimnieks" uzsākt daudzdzīvokļu īres namu būvniecību. Projektu plānots realizēt 2017.gadā.

Dzīvokļu tirgū Valmierā pieprasījumā dominē vienas līdz trīs istabu dzīvokļi, kas neprasa lielus ieguldījumus.

Arī savrupmāju tirgū pircēji vairāk interesējas par īpašumiem ar labu remontu, kas neprasa papildu kapitālieguldījumus. Interese vairāk ir par nelielām mājām ar platību līdz 150 kvadrātmetriem, kā arī par kvalitatīvām, pēdējo piecu līdz septiņu gadu laikā būvētām mājām.

Tipveida dzīvokļu piedāvājuma cena ir robežās no 330 eiro par kvadrātmetru līdz 700 eiro par kvadrātmetru.

Dzīvokļu cenas jaunajā projektā vai teicami izremontētiem dzīvokļiem ir ap 800 eiro par kvadrātmetru. Tiesa, jauni daudzdzīvokļu nami kopš 2009.gada pilsētā praktiski netiek būvēti, un pēdējo gadu laikā darījumi ar dzīvokļiem jaunajos projektos praktiski nenotiek, norāda "Latio".

Šobrīd Valmierā un tās tuvumā savrupmājas ar piemājas zemi tiek piedāvātas par cenām no 23 000 eiro līdz pat 300 000 eiro. Par zemākām cenām tiek piedāvātas dzīvojamās ēkas, kurās nav veikts remonts, par augstākām cenām - jaunbūvēti īpašumi vai īpašumi ar teicamu remontu.

Pēdējā gada laikā darījumi ar dzīvojamām mājām noslēgti vidēji par 300 eiro līdz 700 eiro par kvadrātmetru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)