Banner 980x90

"Enter Gauja" prezentē akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu" Igaunijas lielākajā tūrisma izstādē "Tourest"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 12. līdz 14.februārim Gaujas Nacionālā parka (turpmāk tekstā Gaujas NP) tūrisma klasteris piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "Tourest", kuras ietvaros prezentēs akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu", pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteris Alda Bražūne.

Turpinot attīstīt "Enter Gauja" jeb Gaujas NP kā vienotu tūrisma galamērķi,  deviņu novadu pašvaldības kopā ar 50 uzņēmējiem ir izveidojušas akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu". Akcijas laikā ceļotāji, apmeklējot 60 tūrisma objektus un izmantojot to pakalpojumus, iegūs šī objekta unikālo kreļļu elementu. Šos elementus, pievienojot akcijas ķēdītei ar "Enter Gauja" simbolu, izveidojas unikāls suvenīrs – stāstu krelles, kas kļūs par neiztrūkstošu ceļojuma un piedzīvojumu atgādinājumu. Akcija sāksies šī gada 1.maijā un ilgs līdz 1.septembrim, vai kamēr kreļļu elementi būs pieejami uzņēmumos. Tūrisma izstādes laikā tās apmeklētāji varēs saņemt akcijas bukletu, iepazīties ar uzņēmumu piedāvājumu un sākt plānot ceļojumu.

Starptautiskais tūrisma gadatirgus "Tourest" ir lielākais un senākais šāda veida pasākums Baltijas valstīs. Šogad izstādē piedalīsies gandrīz 500 dalībnieku no 22 valstīm, kas prezentēs savu tūrisma piedāvājumu. Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 30 000 ceļotāju. Igaunijas iedzīvotāji ir Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa primārā mērķauditorija (2014.gadā Latviju apceļoja 180 700 igauņu, 2015.gada dati vēl nav apkopoti).

Tūrisma izstādē ceļotāji varēs iepazīties arī ar citiem informatīvajiem materiāliem – 30 dabas tūrisma maršrutiem, gastronomisko ceļvedi, ceļojumu stāsta grāmatu bērniem "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā", kas izdota arī igauņu valodā, un uzzināt visu par daudzveidīgajām atpūtas iespējām Latvijas lielākajā un vecākajā nacionālajā parkā.

"Enter Gauja"  apvieno stāstiem un noslēpumiem bagāto reģionu pašā Latvijas sirdī. Kopš neatminamiem laikiem tas bijis leģendāru dabas un cilvēku notikumu epicentrs. Vēstures elpu un dabas pirmatnīgumu šeit caurauž dzīva kultūras vide un daudzveidīgās aktīvās atpūtas iespējas. Informācija par "Enter Gauja" tūrisma piedāvājumiem iespējams atrast vietnē "www.entergauja.com".

Gaujas NP tūrisma zīmols tapis sadarbojoties tūrisma uzņēmējiem, deviņām pašvaldībām, Dabas aizsardzības pārvaldei un Vidzemes augstskolai, lai paaugstinātu konkurētspēju starptautiskā tirgū, palielinātu apmeklētāju uzturēšanās laiku, kā arī nodrošinātu ilgtspējīgu reģiona attīstību vienotā tūrisma galamērķī – Gaujas NP.

Jau iepriekš ziņots, ka 2013.gada sākumā tika atklāts jaunais tūrisma zīmols "Enter Gauja", kas tapis LIAA atbalstītā projekta "Gaujas NP tūrisma klastera attīstība" ietvaros, kuru līdzfinansē tūrisma uzņēmēji un atbalsta parka teritorijā esošās pašvaldības. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)