Banner 980x90

"Aitu dienas" šogad notiks augusta sākumā Rūjienā

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Ikgadējais aitkopju pasākums "Aitu dienas" šogad notiks augusta sākumā, pulcējot nozares pārstāvjus no Latvijas, kā arī Dānijas, Norvēģijas, Lietuvas un Igaunijas, aģentūru LETA informēja biedrībā "Latvijas Aitu audzētāju asociācija".

Pasākums plānots 5. un 6.augustā Rūjienas novada zemnieku saimniecībā "Klimpas". Šī būs jau astotā reize, kad asociācija vienos lielu skaitu aitu audzētāju un citus interesentus.

Pasākuma "Aitu dienas 2016" pirmajā dienā notiks starptautiska konference, kurā ar savu pieredzi aitu audzēšanā dalīsies arī aitu audzētāju organizāciju pārstāvji no Dānijas, Norvēģijas, Lietuvas un Igaunijas.

Savukārt nākamās dienas programma tiks atklāta ar gājienu, kurā bērni var piedalīties ar savu aitiņu vai citu dzīvnieciņu. Būs dažādas atrakcijas, iespēja iegādāties aitu gaļu, citus produktus, kā arī lauksaimniecības inventāru.

Saskaņā ar biedrības "Latvijas Aitu audzētāju asociācija" datiem ar aitkopību Latvijā nodarbojas 4625 saimniecības, reģistrēto aitu skaits ir apmēram 102 300, bet vidējais skaits saimniecībā - 22 dzīvnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)