Banner 980x90

Projekts "Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO" noslēdzas ar draudzības spēli

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 3.maijā, Valmieras sākumskolā tika aizvadīta projekta "Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO" noslēdzošā reize. 6.klases sporta stundā skolotāju vietā stājās "Valmiera/ORDO" spēlētāji Mārtiņš Laksa, Lauris Blaus un Viktors Iļjins. Pēc tās skolēniem bija iespēja vērot "Valmiera/ORDO" komandas treniņu, bet projekta noslēgumā notika draudzības spēle starp "Valmiera/ORDO" komandu un Valmieras Valsts ģimnāzijas basketbola izlasi.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, Valmieras sākumskolas 6.klases sporta nodarbība tika sākta ar iepazīšanos, kurai sekoja kārtīga iesildīšanās. Skolēni mācījās, ar kādiem vingrinājumiem basketbolisti iesildās treniņos, un centās tos izpildīt tikpat precīzi un veikli. "Valmiera/ORDO" spēlētāju uzdotie piespēļu vingrinājumi bērniem padevās ļoti labi, jo izrādījās, ka lielākā daļa klases aktīvi trenējas basketbolā un savas prasmes atrādīja pieredzējušajiem basketbolistiem. Arī soda metienu izpildes precizitātē skolēni uzrādīja labu sniegumu, tādēļ nodarbības izskaņā skolēniem bija iespēja izmēģināt, cik viegli un vai vispār ir iespējams apspēlēt "Valmiera/ORDO" basketbolistus. Bērni atzina, ka viegli nav, bet vēl patrenējoties noteikti varētu pārspēt spēlētājus veiklībā.

"Valmiera/ORDO" komanda rīta treniņu aizvadīja Valmieras sākumskolas sporta zālē, dodot iespēju skolēniem pavērot treniņu un pārliecināties, ka vingrinājumus un uzdevumus, kuri tika rādīti projekta "Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO" ietvaros, basketbolisti patiešām veic arī ikdienā. Pēc treniņa "Valmiera/ORDO" komanda spēlē pret Valmieras Valsts ģimnāzijas basketbola izlasi pārliecinājās par ģimnāzijas jauniešu basketbola prasmēm. Draudzības spēle starp Valmieras basketbola kluba un Valmieras Valsts ģimnāzijas komandām ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju, kas aizsākās pirms vairākām sezonām un šogad notika jau 8.reizi kopš tradīcijas ieviešanas. Jaunieši izrādījās spēlētājiem ļoti sīvi pretinieki, neļaujot veikt neapdomīgus manevrus uzbrukumā vai realizēt metienus bez cīņas. Spēles gaitā abas komandas vairākkārt demonstrēja veiksmīgas spēlētāju sadarbības, kas noslēdzās ar iespaidīgiem dankiem. Lai gan spēlē pārāki izrādījās "Valmiera/ORDO" spēlētāji, Valmieras Valsts ģimnāzijas izlase pārliecinoši pārspēja basketbolistus stafetē ar basketbola elementiem.

Projekts "Spēlē kopā ar "Valmiera/ORDO" tika aizsākts 2015./2016.gada basketbola sezonā un tā ietvaros "Valmiera/ORDO" basketbolisti ir viesojušies desmit skolās Valmierā un Vidzemes reģionā. Projekta mērķis ir popularizēt aktīvu, veselīgu dzīvesveidu, "Valmiera/ORDO" LBL1/BBL komandas basketbolistiem piedaloties sporta stundās un rādot pozitīvo piemēru par sportisku dzīvesveidu. Šosezon basketbolisti viesojās pamatskolu klasēs, vadīja sporta stundas, piedalījās diskusijās par veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbildēja uz bērnus interesējošiem jautājumiem par basketbolistu ikdienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)