Banner 980x90

Porziņģa 30 punkti neglābj Starptautisko komandu no zaudējuma NBA Uzlēcošo zvaigžņu mačā

Foto: EPA/LETA
Foto: EPA/LETA

Latviešu talants Kristaps Porziņģis piektdien guva 30 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Uzlēcošo zvaigžņu spēlē, bet viņa pārstāvētā Starptautiskā komanda piedzīvoja zaudējumu.

Starptautiskā komanda ar 154:157 (79:88, 75:69) zaudēja ASV komandai.

NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Porziņģis, kurš pārstāv Ņujorkas "Knicks", šajā mačā laukumā bija 27 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem tālmetieniem, septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņam piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena piezīme, divas kļūdas un viens bloķēts metiens.

Tāpat 30 punktus Starptautiskās komandas labā guva Emanuels Mudiejs (Denveras "Nuggets"), kuram ir Kongo un ASV pilsonības, bet 29 punktus iemeta kanādietis Endrū Viginss (Minesotas "Timberwolves").

Tikmēr ASV komandā rezultatīvākais bija Zeks Lavīns (Minesotas "Timberwolves"), kurš arī iemeta 30 punktus.

Porziņģis maču sākā starta pieciniekā un jau pirmajā minūtē izpldīja divus tālmetienus, turklāt viens no tiem bija precīzs. Pirmajās septiņās minūtēs latvietis bija iemetis septiņus punktus un tika nomainīts, laukumā nākot rezervistiem. Tobrīd Starptautiskā komandas atradās iedzinējos ar 31:35, bet pēc astoņām minūtēm, kad viņš atgriezās laukumā, komandas šķīra viens punkts - 64:63 ASV komandas labā. Līdz puslaika, kas šajā mačā ritēja 20 minūtes, beigām Porziņģis pievienoja vēl divus punktus, bet pārtraukumā Starptatutiskā komanda devās atrodoties iedzinējos ar 79:88.

Tāpat arī otrā puslaika ievadā Latvijas basketbolists izcēlās ar tālmetienu, bet tas gan netraucēja ASV komandai iekrāt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Otrā puslaika pirmajās sešās minūtēs Porziņģis sameta 11 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda atradās iezinējos ar 102:112. Nākamajās četrās minūtēs latvietis pievienoja vēl astoņus punktus un tika nomainīts puslaika vidū, bet laukumā viņš atgriezās pēc četrām minūtēm, kad ASV komanda bija vadībā vien ar četriem punktiem (135:131). Līdz mača beigām Porziņģis pievienoja vēl divus punktus, kā arī nopelnīja savu vienīgo piezīmi, bet Starptautiskā komanda piedzīvoja zaudējumu ar 154:157.

Kā zināms, Porziņģis NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā palika sestais Austrumu konferences garo spēlētāju konkurencē, jo viņam pietrūka gandrīz 100 000 balsu līdz trešajai vietai.

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies svētdien 14.februārī un to tiešraidē translēs LTV 7.kanāls. Spēle pēc Latvijas laika sāksies plkst.3.30 naktī uz pirmdienu.

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 54 spēlēs vidēji guvis 13,9 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts "Knicks" rindās, un izcīnījis vidēji 7,7 atlēkušās bumbas, esot otrs labākais savā komandā. Tāpat viņš ir veiksmīgākais metienu bloķētājs savā vienībā, vidēji spēlē izpildot 1,9 blokus.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

Video ar Porziņģa spēles epizodēm skatieties šeit. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)