Banner 980x90

Plecu pie pleca "ZZ Čempionātā"

Foto: Aija Mūrniece
Foto: Aija Mūrniece
Ar sauli un labiem laikapstākļiem Valmierā ieradās "ZZ Čempionāts". Ceturtdien, 27.aprīlī, Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā Zelta Zivtiņas komanda, atklāja otro "ZZ Čempionāta 2017" pusfinālu. Pasākums kopā pulcēja sportiskākos, erudītākos bērnus un jauniešus, lai pierādītu, ka vienotībā ir spēks, un iegūtu galveno balvu – ceļazīmi uz finālu Jūrmalā 27.maijā.

"Patiess prieks uzņemt jau otro gadu "ZZ Čempionātu" Valmierā. Šajās sacensībās galvenais nav ātrums vai veiklība, bet gan viss kopā, jo lai uzvarētu ir jāpielieto arī prāts. Novēlu visiem veiksmi," "ZZ Čempionāta" dalībniekus sveica Valmieras pašvaldības vadītāja vietnieks Ričards Gailums.

"Sacensību mērķis ir saliedēt komandu dalībniekus, jo "ZZ Čempionāts" ir jautrs pasākums, kurā var piedalīties visa klase. Sacensību posmi vērsti uz komandas darbu un erudīciju, tie mudina būt draudzīgiem un vienotiem. Tā ir lieliska iespēja pirms vasaras brīvdienām atraktīvi pavadīt laiku kopā ar saviem klasesbiedriem, pārvarēt savas prāta robežas, izcīnīt balvas un vienkārši labi pavadīt laiku," skaidro pasākuma vadītāja Ketija Šēnberga.

Saliedētība šajās sacensībās ir ļoti svarīga. Olita Ķimele Cesvaines vidusskolas 5.klases skolotāja stāsta, ka: "Pirms došanās uz pusfinālu ar bērniem runājām par draudzību, par komandas garu un spēku. Ir svarīgi saprast, kas jādara, uz ko var paļauties, kā sadalīt pienākumus. Sacensību laikā, kad skolotājas nav blakus, bērniem viss jāorganizē pašiem, tāpēc ir vajadzīga spēja sadarboties."

Dalībnieki ir ne tikai rūpējušies par vienotu komandas garu, bet arī komandas vizuālo tēlu. Katrai klasei ir savs tērps. Ne tikai bērni un jaunieši ir krāšņi saģērbušies, pārtapušas ir arī klašu audzinātājas. "Mēs cītīgi gatavojām tērpus, apgleznojām un šuvām krekliņus, pirkām cepurītes, lai visi esam vienādi. Es šodien esmu ieveidojusi īpašas lokas," ar smaidu sejā savu zaļo parūku reklamē Cesvaines vidusskolas skolotāja O. Ķimele.

"ZZ Čempionāts" ir Latvijas vērienīgākā skolēnu sporta un prāta spēle, kas tiek rīkota jau 11.gadu. Šogad pasākums pārsteidz ar rekordlielu skolēnu skaitu. Piedalīties spēļu pusfinālos tika aicinātas 1220 klases no visas Latvijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)