Banner 980x90

Pirmo reizi Latvijā: Uz Valmieras teātra skatuves gaidāms pasaulslavenais darbs "Džeina Eira"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Decembrī pirmizrādes Valmieras teātrī piedzīvos divi jauniestudējumi – 2.decembrī "Emmijas laime", ko pēc R.V.Fasbindera "Bailes saēd dvēseli" scenārija motīviem iestudē Māra Ķimele, un 15.decembrī Šarlotes Brontē pasaulslavenais romāns "Džeina Eira", ko dramatizējis un iestudējis Reinis Suhanovs, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras drāmas teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja Zane Ceriņa. 

Iestudējumā "Džeina Eira" galvenajās lomās spēlēs Inga Apine (Džeina Eira) un Ivo Martinsons (Edvards Ročesters). 

Izrāde ir mākslinieciski psiholoģisks pētījums par cilvēka jūtu dabu, sekojot līdzi jaunas un neatkarīgas sievietes – guvernantes Džeinas Eiras dzīvesstāstam, kas savulaik spējis iedvesmot visu pasauli.

Izrādes režisors un dramatizējuma autors – Reinis Suhanovs, scenogrāfe – Evija Pintāne, kostīmu mākslinieki – "Mareunrol's", komponists – Jēkabs Nīmanis, gaismu mākslinieks – Kevins Vins-Džonss (Lielbritānija), video mākslinieks – Gatis Priednieks-Melnacis.

Pārējās lomās Rūta Dišlere, Januss Johansons, Agris Māsēns, Māra Mennika, Kārlis Neimanis, Skaidrīte Putniņa, Agnese Rutkēviča, Madara Rutkēviča, Krišjānis Salmiņš, Megija Dzene vai Anete Kalniņa. Izrāde "Džeina Eira" notiks arī 16., 17. un 18.decembrī. 

Savukārt "Emmijas laime" darbība risinās mūsdienu Berlīnē – Eiropas sirdī, kurā kā Bābelē saplūst visdažādākās tautas, katra ar savām vēlmēm un ierašām. Vai laikā, kad zūd jebkādas robežas, Eiropa tuvojas savai bojāejai vai tomēr jaunām iespējām? Kas tādā gadījumā notiek ar katru indivīdu atsevišķi? Galvenajās lomās - Inese Ramute, Jānis Znotiņš un Elīna Vāne. Pārējās lomās: Aigars Apinis, Dace Everss, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Ināra Ieviņa, Juris Laviņš, Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Ģirts Rāviņš, Baiba Valante, Māra Vīgante.

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs – Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, horeogrāfe – Linda Mīļā, muzikālais noformējums – Emīls Zilberts, video mākslinieks – Gatis Priednieks-Melnacis.  Izrāde "Emmijas laime" notiks arī 3., 6., 10. un 13.decembrī VDT Apaļajā zālē.

Savukārt gada nogales koncertā "Versijas. Vecgada koncerts" izskanēs tēmas no operām un mūzikliem ar orķestri. Šo gadumijas pasākumu raksturos trausla un izsmalcināta spēle, sākot ar dažādu laikmetu un pazīstamu operas tēmu saspēli džeza toņos kopā ar simfonisko orķestri, beidzot ar populāru un iemīļotu mūziklu ārijām un duetiem.  Izskanēs fragmenti no G.F.Hendeļa, Dž.Rosini, V.A.Mocarta un Ž.Bizē operām, kā arī tādiem iemīļotiem mūzikliem, kā "Les Miserables", "The Phantom of the Opera". u.c. 
Koncertā piedalās Vidzemes kamerorķestris un diriģents Andris Veismanis, VDT aktieri - Ieva Puķe, Kārlis Neimanis, Rūta Dišlere, Ģirts Rāviņš; ansamblis "Brokastis Četratā" - Andis Klučnieks (flauta), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Biļetes uz Valmieras teātra izrādēm var iegādāties VDT kasē (tālr.64207335), "Biļešu paradīze" kasēs un "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)