Banner 980x90

Piektdien Valmieras pašvaldības izglītības iestādes nodrošinās bērnu pieskatīšanas funkciju; mācības nenotiks

Foto: Valmiera24.lv
Foto: Valmiera24.lv

Piektdien, 27.novembrī, Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādes nodrošinās bērnu pieskatīšanas funkciju, taču mācību darbs nenotiks, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Andžejevska.

Pirmdien, 23.novembrī, Valmieras pilsētas pašvaldībā (Lāčplēša ielā 2) notika Valmieras pilsētas pašvaldības vadības un Valmieras pilsētas pašvaldības dibināto izglītības iestāžu vadītāju tikšanās, piedaloties arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku asociācijas (LIZDA) pārstāvjiem, lai savstarpēji pārrunātu un vienotos par pilsētas izglītības iestāžu darbu LIZDA organizētā izglītības darbinieku brīdinājuma streika dienā – šī gada 27.novembrī.

LIZDA aicina skolēnu vecākus respektēt tos pedagogus, kuri 27.novembrī piedalīsies brīdinājuma streikā un rast iespēju bērnus šajā dienā nevest uz izglītības iestādēm, tādējādi paužot savu atbalstu un cieņu skolotājiem.

Visas Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādes – pirmsskolas, skolas, profesionālās ievirzes un profesionālās izglītības iestādes – brīdinājuma streika dienā piektdien, 27.novembrī, nodrošinās bērnu pieskatīšanas funkciju, taču mācību darbs izglītības iestādēs šajā dienā nenotiks.

Tāpat ikviens bērns tiks nodrošināts ar ikdienas aprūpi un ēdināšanas pakalpojumu, savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kā ierasts, varēs gulēt diendusu. Informējam, ka lēmumu par vienas dienas izglītības darbinieku brīdinājuma streika rīkošanu LIZDA Padome pieņēma 2015.gada 11.novembra ārkārtas sēdē (protokols Nr. 6), pamatojoties uz Streiku likuma 11.panta pirmo daļu, Darba strīdu likuma 15.pata piekto daļu. Streika forma ir izglītības un zinātnes darbinieku darba pārtraukšana uz vienu dienu ar mērķi pievērst valsts atbildīgo amatpersonu un sabiedrības uzmanību kritiskajai un nevienlīdzīgajai situācijai nozarē un panākt streika izvirzīto prasību izpildi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)