Banner 980x90

Pēr par 3,3% audzis nakšņotāju skaits Valmierā

Rīga, 11.febr., LETA. Valmieras tūristu mītnēs 2018.gadā viesojies 19 181 cilvēks, kas ir par 3,3% vairāk nekā 2017.gadā, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Palielinājies arī kopējais gada laikā piedāvāto gultasvietu skaits Valmierā - par 15 849 jeb 7,55% salīdzinājumā ar 2017.gadu.

Precīzu gultasvietu skaitu nav iespējams noteikt, jo dažām tūristu mītnēm ir sezonāls raksturs, kad gultas vietu skaits mainās atkarībā no sezonas. 2018.gadā bija vērojamas izmaiņas apartamentu un jauniešu mītņu darbībā, tādējādi iegūtie dati ir tikai daļēji salīdzināmi, piebilda Bulmeistare.

Vērtējot nakšņotāju īpatsvaru starp ārvalstu nakšņotājiem, lielāko daļu veido viesi no Igaunijas - 24,32%, Somijas - 14,11%, Krievijas - 10,41%, Lietuvas - 8,94% un Vācijas - 6,13%, kā arī no Zviedrijas, Polijas, Lielbritānijas, Korejas un Baltkrievijas.

Salīdzinot datus ar 2017.gadu, Igaunijas nakšņotāju īpatsvars palielinājies par 21,97%.

Aizvadītajā gadā palielinājies arī vidējais viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs par 0,3 dienām. Visilgāk tūristu mītnēs uzturējušies viesi no Krievijas, Igaunijas un Somijas.

2018.gada datus par nakšņošanas pakalpojumiem Valmieras Tūrisma informācijas centrā (TIC) sniedza 23 tūristu mītnes - četras viesnīcas, divas viesu mājas, 11 apartamenti un sešas jauniešu mītnes.

Valmieras TIC 2018.gadā viesojušies vairāk nekā 10 000 apmeklētāji. Pieaudzis vidējais grupas lieluma rādītājs - 2018.gadā tās bija 1,8 persona. Kopumā reģistrēti 7086 informācijas pieprasījumi un vērojams arī pieaugums interesentu skaita ziņā.

Starp reģistrētajiem informācijas pieprasījumiem 78,83% bijuši klātienes apmeklētāji, 15,2% interesējušies, zvanot pa tālruni, bet nepilni 6% saziņai izmantojuši e-pastu vai saraksti sociālajos medijos - "Facebook", "Twitter" vai "Instagram".

Lielākais apmeklētāju skaita pieaugums fiksēts no maija līdz septembrim. Tas skaidrojams ar nozīmīgu pasākumu un notikumu norisi. Salīdzinot ar 2017.gada datiem, novērojams informācijas pieprasījumu skaita pieaugums arī tā saucamajā starpsezonā – janvārī un februārī. Tas skaidrojams ar apmeklētāju interesi iesaistīties gan dažādos Valmieras TIC organizētajos pasākumos, piemēram, Ceļotāju stāstu vakaros un ziemas pārgājienos, gan izmantot Valmieras TIC piedāvātos gida pakalpojumus ekskursijām pilsētā un apkārtējos novados.

Bulmeistare klāstīja, ka, mainoties ceļotāju paradumiem, cilvēki arvien vairāk informāciju par tūrisma galamērķi atrod internetā. Arī tūrisma vortāla "www.visit.valmiera.lv" 2018.gada statistika liecina, ka pieaudzis gan aplūkoto lapu skaits vietnē, gan unikālo IP adrešu skaits. Aizvadītajā gadā unikālo apmeklētāju skaits sasniedza 129 266 lietotājus, kas, salīdzinot ar 2017.gada datiem, ir palielinājies par 9,6%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)