Banner 980x90

Pasaules Insulta dienā valmieriešus aicina pārbaudīt veselību

Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv

Piektdien, 30.oktobrī, Pasaules Insulta dienā, tirdzniecības centrā "Valleta" Valmieras iedzīvotāji aicināti bez maksas noteikt mirdzartmijas risku, veikt asinsspiediena un pulsa mērījumus, saņemt informatīvos materiālus, kā arī konsultācijas. 

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja pacientu biedrības "ParSirdi.lv" vadītāja Inese Mauriņa, Pasaules Insulta dienas aktivitātes Valmierā rīkotas ar mērķi pievērst uzmanību insultam un riskiem saslimt ar šo slimību. 

"Vēlamies aicināt iedzīvotājus padomāt un apzināties riskus, kas var palielināt insulta riskus. Viens no riskiem mirdzaritmija - viens no izplatītākajiem sirds ritma traucējumiem, kas palielina insulta risku. Mirdzaritmija ir neritmiska, ātra sirdsdarbība. Šī slimība vai nu netiek atpazīta vai ārstēta, tādēļ palielinās risks," skaidro Mauriņa.

Biedrības darbības laikā bijuši gadījumi, kad dažādos bez maksas pasākumos atklāj mirdzaritmiju vai citus insulta riskus. 

"Mēs mudinām cilvēkus laicīgi doties pie ārstiem. Pirmā lieta, ko cilvēki ne vienmēr apzinās, ir tas, ka insultu var novērst. Šobrīd Latvijā ir augsta mirstība no insulta - vidēji dienā tie ir septiņi pacienti. Priekš mazas valsts tas ir diezgan augsts skaits," norāda Mauriņa.

Tāpat Mauriņa norāda, ka insulta faktorus, iespējams mazināt, ievērojot veselīgu dzīves veidu un regulāri nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm.


  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)