Banner 980x90

Par vairāk nekā vienu miljonu eiro pārbūvēs Georga Apiņa ielu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 14.jūnijā ir noslēgts līgums ar AS "Ceļu pārvalde" par Georga Apiņa ielas pārbūvi Valmierā, posmā starp Beātes un Rubenes ielu. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem kopējā līgumsumma ir 1, 048 000 miljoni eiro.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, pārbūvi plānots īstenot šogad, darbus pabeidzot 2017.gadā.

Posmā pie Beātes ielas paredzēts veikt Georga Apiņa ielas izlīmeņošanu attiecībā pret apkārtējo reljefu, tādējādi atrisinot piekļuves problēmas piegulošajiem īpašumiem un problēmu ar izbraukšanu no lielveikala "Maxima". Pēc projekta realizācijas tiks nodrošināta izbraukšana no lielveikala stāvlaukuma uz abām ielas pusēm. Tiks izbūvētas gājēju pārejas, uzlabojot satiksmes drošību. Ielas malā, daudzdzīvokļu dzīvojamo namu pusē paredzētas autostāvvietas. Visā ielas posmā paredzēts atjaunot esošo apgaismojumu, uzstādot enerģiju taupošus LED tipa gaismekļus. Pārbūvētajā ielas posmā pilnībā tiks atjaunots asfaltbetona segums un ielas nesošā konstruktīvā kārta. Tiks likvidēta arī braukšanas joslas atdalošā satiksmes saliņa, likvidējot uz tās augošās stipri bojātās liepas. Būvdarbu noslēgumā plānots atjaunot ielas zaļās zonas, veidojot zālienu un koku stādījumus.

Ielas atjaunošana radīs satiksmes ierobežojumus, un tās pārbūves laikā būvdarbu veicējam jānodrošina piekļuve visiem Georga Apiņa ielas objektiem. Būvnieka pienākums ir uzturēt apbraucamos ceļus būvdarbu laikā atbilstoši satiksmes organizēšanas shēmai.

Lai informētu par transporta plūsmas organizēšanu, Valmieras pilsētas pašvaldība aicina Georga Apiņa ielas daudzdzīvokļu namu vecākos un uzņēmējus uz informatīvu sanāksmi 29.jūnijā, plkst. 17.00 Valmieras pilsētas pašvaldības Lielajā zālē, Lāčplēša ielā 2, Valmierā.

Iedzīvotājus aicina sekot līdzi informācijai par satiksmes organizēšanu būvdarbu laikā un būt iecietīgiem pret satiksmes ierobežojumu radītajām neērtībām. Informācija par satiksmes ierobežojumiem būs pieejama Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas "www.valmiera.lv" sadaļā "Ielu uzturēšana un remonts".  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)