Banner 980x90

papildināta - Ugunsgrēkā Valmierā cietuši trīs cilvēki

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Rīga, 18.jūn., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki, kuros cietuši trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Vakar ap plkst. 21.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Valmieru, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī virtuve, kā arī mansarda un jumta konstrukcijas 35 kvadrātmetru platībā. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirms VUGD ierašanās aculiecinieks pa otrā stāva logu izglāba vienu iedzīvotāju, bet ugunsdzēsēji a iekšējām kāpnēm izglāba vēl vienu cilvēku,. Abi izglābtie cilvēki bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, savukārt aculiecinieks, kurš veica glābšanas darbus pirms VUGD ierašanās, ārstniecības iestādē vērsās pats.

Ap plkst. 22.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Kastrānes ielu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas loga nāca dūmi. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izveda vienu cilvēku.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ēdiena gatavošanas rezultātā neizceltos ugunsgrēks ar traģiskām sekām. "Ir iespējams savlaicīgi parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību - ikdienā ievērojot ugunsdrošību, uzmanīgi apejoties ar uguni un uzstādot mājoklī dūmu detektoru!" uzsver VUGD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, koks, siena ruļļi, sadzīves mantas, elektrības stabs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dzīvojamā māja. Rīgā dzēstas trīs ugunsnelaimes, trīs - citās pilsētās, bet novados dzēsti pieci ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 23 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 5898 ugunsgrēki, tajos cietuši 153, izglābts 241, bet gājuši bojā 46 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)