Banner 980x90

Oktobrī valmierieši bez maksas varēs nodot zaļos atkritumus

Rīga, 26.sept., LETA. Valmieras pašvaldība no 1.oktobra līdz 9.novembrim rīkos gadskārtējo rudens lapu vākšanas akciju, dodot iespēju Valmierā deklarētajiem iedzīvotājiem SIA "ZAAO" Eko laukumā bez maksas nodot zaļos atkritumus, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Rudens lapas ne vienmēr pilnā apmērā ir izmantojamas komposta veidošanai, tādēļ pašvaldība mēneša garumā dos iespēju iedzīvotājiem bez maksas nodot lapas, zāli un veco puķu stublājus.

Līdz ar rudens lapu vākšanas akciju turpinās arī ikgadējais atbalsts ozolu lapu izvešanai no mājsaimniecībām, kuru piegulošajā teritorijā aug lielie, vērtīgie ozoli. Mājsaimniecības un zemju īpašnieki akcijas laikā var saņemt 1,1 kubikmetru lielus maisus lapu savākšanai un pieteikt piepildīto maisu bezmaksas izvešanu. Ar mājsaimniecību adresēm, kas ir iekļautas atbalstāmo adrešu sarakstā, iespējams iepazīties Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas "valmiera.lv" sadaļā "Pakalpojumi" - "Citi pakalpojumi", kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldē.

Par maisu izsniegšanu un savākšanu mājsaimniecības pārstāvim nepieciešams pašam vienoties ar SIA "ZAAO".

Pārējos zaļos atkritumus, kas nav no īpašumiem piegulošajām teritorijām savāktās ozolu rudens lapas, no 1.oktobra līdz 9.novembrim iespējams bez maksas nodot EKO laukumā Dzelzceļa ielā 5.

Lapu un citu zaļo atkritumu dedzināšana Valmieras pilsētā ir aizliegta, jo tās radītie dūmi rada cilvēku veselībai un videi kaitīgu piedūmojumu. Par šī aizlieguma pārkāpšanu ir paredzēta administratīva atbildība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)