Banner 980x90

Notiek projekta "Zaļais dzelzceļš" pieredzes apmaiņas brauciens

Valmiera, 19.jūn., LETA. Jūnija sākumā notika projekta "Zaļais dzelzceļš" pieredzes apmaiņas velobrauciens, kura laikā dalībnieki apmeklēja Vāciju, Luksemburgu un Beļģiju, iepazīstoties ar "Vennbahn" zaļā dzelzceļa tūrisma maršrutu, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Vairāk nekā 100 km garajā "Vennbahn" velomaršrutā projekta partneri iepazina iespējamos ielu šķērsošanas risinājumus dažādas satiksmes intensitātes apstākļos, kas ir aktuāli velomaršrutu izveidē, izvērtēja iespējas pielāgojot bijušās dzelzceļu stacijas velotūristu vajadzībām, pētīja velotūrisma infrastruktūras izveides pieredzi – ceļa zīmju, tūrisma norāžu izvietošanu, atpūtas vietu izveidi un kopējo maršruta labiekārtojumu. Tāpat pārrunāja dažādus risinājumus velobraucēju uzskaites sistēmas ieviešanā, lai varētu novērtēt braucēju plūsmas intensitāti konkrētajā maršrutā, pieprasījumu un lietošanas paradumus, kā arī novērtēja unikālu risinājumu - dzelzceļa velosipēdus. Tā ir pārvietošanās pa dzelzceļa sliedēm apvienota ar velobraukšanu.

Kopumā Igaunijas – Latvijas pārrobežu projekts "Zaļie dzelzceļi" paredz bijušo dzelzceļa līniju infrastruktūras sakārtošanu Vidzemē un Dienvidigaunijā, izveidojot aptuveni 750 km garu kopīgu velo/kājāmgājēju maršrutu, kura lielākā daļa ved pa bijušajām dzelzceļa līnijām. Projektu ievieš 16 Latvijas un astoņas Dienvidigaunijas pašvaldības.

Projekta "Zaļie dzelzceļi" ("Green Railway") gaitā Valmieras pilsētas pašvaldība plāno atjaunot Dzelzs tilta krāsojumu, kā arī izvietot tūrisma informatīvās norāžu zīmes Valmieras velomaršruta posmos, uzstādīt digitālo veloskaitītāju un lielformāta informatīvo stendu, tādējādi popularizējot aktīvu dzīvesveidu un velotūrisma attīstību. Savukārt, lai maršrutu popularizētu, tiks rīkoti speciāli velobraukšanas pasākumi.

Projekta vadošais partneris ir Vidzemes Tūrisma asociācija, un tā kopējais budžets ir 1,17 miljoni eiro, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts norisināsies 26 mēnešus līdz 2019.gada aprīlim. Kopējās projekta izmaksas Valmieras pilsētas pašvaldības aktivitātēm ir 44 550 eiro, tai skaitā Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 6 682 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)