Banner 980x90

Noskaidroti 22.Starptautiskā jauno pianistu konkursa laureāti

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 25.janvārī Valmieras Mūzikas skolā un Valmieras Kultūras centrā norisinājās 22.Starptautiskais jauno pianistu konkurss. Visu dienu jaunie mūziķi demonstrēja žūrijai savu klavierspēles meistarību, savukārt vakarā notika laureātu koncerts un apbalvošana, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

A grupa:

1.vieta - Anna Tīna Avišāne, ped.Ritma Pētersone-Cepīte (Valmieras Mūzikas skola);
2.vieta - Enīna Ventaskrasta, ped.Ingrīda Reinholde (Pāvula Jurjāna Mūzikas skola) un Evelīna Podniece, ped.Antra Korņejeva (Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skola);
3.vieta - Laura Barkovska, ped.Ineta Javiča (Limbažu Mūzikas skola).

B grupa:

1.vieta - Milda Marija Kiškūnaite, ped.Aušrine Kiškūniene (Šauļu proģimnāzija Juventa);
2.vieta - Jana Potštarjova, ped.Marja Jurisson (Tallinas Mūzikas vidusskola) un Kristiāna Podniece, ped.Antra Korņejeva (Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skola);
3.vieta - Jolanta Valdmane, ped.Dina Atte (Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskola) un Rūta Zaure, ped.Maija Lagzdiņa (Talsu Mūzikas skola).

C grupa:

1.vieta - Marija Virki, ped.Jeļena Fļegontova (Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola);
2.vieta - Daniela Grugule, ped.Antra Korņejeva (Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skola);
3.vieta - Sanija Linda Cine, ped.Ritma Pētersone-Cepīte (Valmieras Mūzikas skola) un Elze Lipnickaite, ped. Vilija Geležiūte (M.K. Čurļoņa Nacionālā mūzikas skola).

D grupa:

1.vieta - Sofia Khvichia, ped.Marja Jurisson (Tallinas Mūzikas vidusskola);
2.vieta - Signija Voite, ped.Marita Rudoviča (Kārsavas Mūzikas un māksla skola).

Valmieras konkursā jaunie mūziķi gūst pirmo pieredzi, spēlējot nopietnas programmas. Šogad konkursa dalībnieki (vecumā no 8 līdz 15 gadiem) atskaņoja trīs skaņdarbus: klasicisma laikmetā komponētas Sonātes/Sonatīnes pirmo (Allegro) daļu, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbu un brīvas izvēles skaņdarbu.

22.Starptautiskajā jauno pianistu konkursā piedalījās jaunie mūziķi no Azerbaidžānas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Konkursu vērtēja starptautiski atzīti, profesionāli pianisti un pedagogi: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, Klavieru katedras vadītājs Juris Kalnciems, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas Klavieru nodaļas vadītāja Gunta Boža, pianiste un pedagoģe Anita Pāže, Igaunijas Mūzikas un mākslas akadēmijas lektore, Tallinas Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģe Jekaterina Rostovtseva, pianiste, Valmieras Mūzikas skolas direktora vietniece izglītības jomā Liene Circene-Ziemele, pianists un pedagogs Mihails Dančenko no Vācijas. Konkursa žūrijas komisijas sekretāri - Līga Ivāne un Valdis Ābelītis.

Kopš 2005.gada konkursam ir starptautisks skanējums. Tas kļuvis par svarīgu un neatņemamu Valmieras un Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)