Banner 980x90

No vairāk kā piecu gadu protestu pret naudu līdz biznesa idejai

Pixabay
Pixabay
Nauda ir visa pamatā un bez tās nav iespējams izdzīvot. Tā valda par pasauli. Bet vai tiešām bez tās nevar izdzīvot pat tad, kad esat dzīvojis civilizētā un attīstītā kultūrā? Kāds vācietis no Berlīnes ar savu draudzeni pierādīja, ka tas ir iespējams, ne tikai uz pāris dienām, bet gadiem ilgi.

Viss sākās ar ceļojumu uz Latīņameriku 2009.gadā, kad berlīnietis Rafaēls Fellmers (Raphael Fellmer) mēroja 25 000 kilometru garu ceļu no Nīderlandes, kura galamērķis bija Meksika. Ceļā viņš pavadīja 11 mēnešus, dodoties nezināmajā bez naudas līdzekļiem un ņemot līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Ilgais ceļš veda caur Āfriku, Kanāriju salām, Brazīliju un neskaitāmām citām vietām, līdz vīrietis nokļuvis līdz galamērķim. Garajā ceļā viņu pārsteidzis cilvēku devīgums un apziņa, cik daudz vēl lietojamu pārtikas produktu tiek izmesti, mainīja viņa dzīvi. Kā stāsta Rafaēls tas bija fascinējoši kā cilvēki, kuriem piederēja daudzreiz mazāk nekā viņam, bija gatavi dalīties, pietam bez jebkāda nodoma kaut ko saņemt pretī. Pēc atgriešanās no ceļojuma vīrietis nolēma pieteikt streiku naudai, atsakoties no tās. Viņa jaunais dzīvesveids bija dzīve bez bankas konta, ienākumiem un pārmērīgā patēriņa. 

Rafaēls kopā ar savu sievu no Maljorkas dzīvoja pie paziņām, pārtiku viņi savāca no atkritumu konteineriem, abi nēsāja lietotas drēbes. Ja ģimenei kaut kas bija nepieciešams, vīrietis sazinājās ar kādu, kuram ir kādas nevajadzīgas lietas vai arī nepieciešamo ieguva palīdzot darbos. Šis dzīvesstils bez naudas darbojās. Šajā dzīves periodā ģimenei piedzima divi bērni. Tomēr 2015.gadā spiediens kļuva par lielu un Rafaēls nolēma šo savu dzīves projektu pārtraukt un atkal lietot naudu.

Pašreiz 33 gadīgais Rafaēls kopā ar diviem partneriem plāno atvērt jaunu biznesu Berlīnē, atverot uzņēmumu "SirPlus" kam vāc līdzekļus internetā no sabiedrības. Galvenā uzņēmuma misija ir paglābt vēl lietojamus pārtikas produktus no iznīcības un pārdot tos par 70% lētāk. Projektā iesaistījušies jau pārtikas uzņēmumi no visām vācvalodīgajām valstīm. Neliels ieskats plānotajā firmas darbībā pieejams šeit.

Fellmers ir arī publiski aktīvs, katru gadu viņš par brīvu pasniedz 50 - 80 lekcijas, daloties savā pieredzē no piecu gadu projekta, kurā viņš pieteica naudai atklātu protestu. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)