Banner 980x90

No februāra Valmierā paplašinās vietas ar automašīnu stāvēšanas laika ierobežojumiem

Rīga, 23.janv., LETA. Valmierā no februāra automašīnu stāvvietām, kas atrodas pie tirdzniecības centra "Valleta" un veselības centra "Bastions", būs trīs stundu stāvēšanas laika ierobežojums, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Šajās vietās stāvēšanas laika ierobežojumi būs paredzēti katru dienu plkst.8 līdz 18. Šāda stāvēšanas zona būs visām transportlīdzekļu stāvvietām Katrīnas ielas posmā no Valmieras Kultūras centra līdz tirdzniecības centram "Valleta".

Bieziņa vēstīja, ka šāds risinājums nepieciešams, lai blakus esošo iestāžu ērtu apmeklēšanu nodrošinātu visiem pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

Pilsētas centrā atrodas vairāki valmieriešiem un pilsētas viesiem nozīmīgi pakalpojumu infrastruktūras objekti. Organizējot pilsētas satiksmi, ir svarīgi nodrošināt pēc iespējas ērtu piekļuvi šiem īslaicīgi apmeklējamajiem infrastruktūras objektiem. Pie tirdzniecības centra "Valleta" un veselības centra "Bastions" ir ierobežots automašīnu stāvvietu skaits. Tādēļ ir svarīgi, lai šīs vistuvāk esošās stāvvietas neaizņemtu ilgstošai stāvēšanai novietotas automašīnas, akcentēja pašvaldības pārstāve.

Izstrādājot tematisko plānojumu "Valmieras pilsētas transporta infrastruktūras attīstības koncepcija", tika veikta tirdzniecības centra "Valleta" priekšpusē un aizmugurē novietoto automašīnu uzskaite. Tās rezultāti apstiprināja tendenci, ka aptuveni viena piektā daļa no tirdzniecības centram aizmugurē novietotajām automašīnām ir novietotas ilgstošai stāvēšanai.

Lai novietotu automašīnas stāvēšanai uz visu darba dienu, Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iestāžu darbiniekus automašīnas novietot stāvlaukumā aiz Valmieras Kultūras centra, pie Valmieras 5.vidusskolas, aiz Valmieras tirgus vai citur, tālāk no pilsētas centra.

Novietojot automašīnas stāvvietās, kur būs jaunais trīs stundu stāvēšanas laika ierobežojums, automašīnas salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija ar pulksteņa laiku, cikos transportlīdzeklis stāvvietā ir atstāts. Tas izdarāms ar speciāla informatīvā pulksteņa palīdzību vai arī uz lapiņas uzrakstītu laiku. Par šo noteikumu neievērošanu paredzēta administratīvā atbildība, ko kontrolē Valmieras pilsētas pašvaldības policija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)