Banner 980x90

Nākamo divu gadu laikā Valmierā plāno pagarināt Leona Paegles ielu, savienojot to ar autoceļu P18

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Izmantojot no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda pieejamos 2,87 miljonus eiro, Valmieras pilsētā ir plānots realizēt projektu "Valmieras pilsētas Rietumu industriālās maģistrāles attīstība – L.Paegles ielas savienojums ar TEN-T tīklu". 

4., 5., un 6.rindkopa papildināta ar Valmieras pilsētas pašvaldības komentāru.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja no Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistes vides komunikācijā Līgas Bieziņas, projekta ietvaros divu kilometru garumā pagarinās Leona Paegles ielu Valmierā, savienojot to ar autoceļu P18 Valmiera-Smiltene, kas veido apvedceļu ap pilsētu un krustojas ar valsts galveno autoceļu A3 (Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka)).

Gar pilsētas ziemeļu robežu izvietotais autoceļš A3 ietilpst starptautiskajā autoceļu tīklā TEN-T.

"Galvenā Valmieras pilsētas attīstības prioritāte ir uzņēmējdarbības un ražošanas sekmēšana, mērķtiecīgi plānojot pilsētas industriālo teritoriju attīstību. Projekta "Valmieras pilsētas Rietumu industriālās maģistrāles attīstība – L.Paegles ielas savienojums ar TEN-T tīklu" mērķis ir nodrošināt šādu Valmieras pilsētas atsevišķu daļu sasaisti ar TEN-T tīklu, kā arī efektīvu to savstarpējo sasaisti. Tas sasaucas arī ar vienotā Eiropas transporta pamattīkla izveides nepieciešamību veicināt turpmāku ekonomisko izaugsmi, kā arī nodrošināt vienotā Eiropas tirgus sekmīgu darbību." skaidro Bieziņa.

Tāpat Bieziņa piebilst, ka Valmierā realizējamā projekta vēlamajai ietekmei ir jāizpaužas kā maģistrālo ielu caurlaides spējas pieaugumam, transporta plūsmas vidējā ātruma pieaugumam un pārvietošanās laika samazinājumam, vienlaikus veicinot ekoloģiskās un dzīves vides kvalitātes uzlabošanos Valmieras iedzīvotājiem. Paredzams, ka pēc projekta realizācijas tiks samazināta vidējā satiksmes intensitāte kravas transportam ielās, kas tiks atslogotas projekta īstenošanas rezultātā, proti, Jumaras un Rīgas ielā. Arī sabiedriskā transporta plūsmu būs iespējams nodalīt no kravu autotransporta kustības.

Jāpiemin, ka projekta realizācijas laikā netiks skarts Putriņu mežs, jo L.Paegles ielas pagarinājums plānots šādi: L.Paegles iela-Ausekļa iela-Voldemāra Baloža iela-Somu iela-autoceļš P18.

Plānotais projekta realizēšanas laiks ir 25 mēneši, darbus veicot 2017.un 2018.gadā.

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka Laikā līdz 2020.gadam Latvijas pilsētām būs pieejami kopumā 37,7 miljoni eiro no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda jaunu maģistrālo ielu un pašreizējo maršrutu attīstībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)