Banner 980x90

Nākamgad Valmierā augs atkritumu apsaimniekošanas tarifs

Valmiera, 21.dec., LETA. No 1.janvāra Valmierā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 14,04 eiro kubikmetrā, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Atkritumu apsaimniekošanas maksas Valmierā pieaugums par 1,62 eiro par kubikmetru saistīts ar atkritumu izvešanas izmaksu un dabas resursu nodokļa par atkritumu apglabāšanu pieaugumu.

Maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veido atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas izmaksas, arī dalītās atkritumu savākšanas, šķirošanas un pārkraušanas infrastruktūras objekti un to uzturēšana. Tā ietver arī sabiedrības izglītības pasākumu par atkritumu apsaimniekošanu finansēšanas izmaksas, sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprināto tarifu atkritumu noglabāšanai poligonā "Daibe" un dabas resursu nodokli par atkritumu noglabāšanu.

Lai mazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, pašvaldība valmieriešus aicina izmantot Valmieras dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru - eko laukumus, eko punktus, kā arī individuālos dalītās atkritumu vākšanas pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)