Banner 980x90

Mazsalacā darbojas dabas pulciņš "Mazsalacas dabas atklājēji"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Mazsalacas biedrība "Jauniešu vētra" no februāra beigām līdz oktobrim jauniešus aicina līdzdarboties izglītojošā un uz līdzdarbību balstītā ārpustelpu pulciņā "Mazsalacas dabas atklājēji", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja biedrības "Jauniešu vētra" pārstāve Ilze Sauša. 

Dabas entuziasti mēdz teikt, ka ikvienā no Latvijas gadalaikiem var ieraudzīt dabas skaistumu, izzināt un iepazīt to. Sākot ar februāra beigām vienu reizi mēnesī astoņu nodarbību ciklā jaunieši vecumā no 12-25 gadiem aicināti piedalīties nodarbībās dabā - ārpustelpu pulciņā "Mazsalacas dabas atklājēji". Interesentu vidū gaidīti Mazsalacas novada iedzīvotāji, kā arī iedzīvotāji no citiem novadiem.

Pirmā nodarbība notiks līdz ar sniega uzsnigšanu (februāra beigās) - "Dabas atklājēj" dosies pārgājienā pa dzīvnieku atstātajām pēdām sniegā. Tikšanās vieta un laiks tiks precizēts - ikviens dalībnieks, kas pieteikties, saņems detalizētu informāciju.

Pulciņa plānotās nodarbību tēmas ārpustelpu nodarbībām:

*Februāris - ziema, sniegs, dzīvnieku pēdas, mednieks;

*Marts - meža brīnumi, orientēšanās un āra dzīve;

*Aprīlis - putnu būru veidošana, urālpūces, Skaņākalna dabas parks;

*Maijs - upes apsekojums, tās kvalitāte, ūdens augi, ūdens dzīvnieki;

*Jūnijs - velobrauciens, tauriņu vērošana, iepazīšana;

*Jūlijs - velobrauciens, balto stārķu ligzdas, situācija ligzdā;

*Augusts - gājiens purvā, tauriņu vērošana, iepazīšana;

*Oktobris - aprīlī veidotie putnu būri, to izvietošana mežā, saimnieciskajos mežos.

Biedrība aicina dalībniekus pieteikties un iesaistīties visās nodarbībās. Aktīvākos jauniešus augustā biedrība "Jauniešu vētra" aicinās piedalīties dabas izziņas pasākuma "Piliens dabas" organizēšanā un darbnīcu veidošanā.

Dalība ārpustelpu pulciņā "Mazsalacas dabas atklājēji" ir bez maksas. Nodarbībām pieaicināti nodarbību vadītāji un nodrošināti nepieciešamiizdales materiāli. Jauniešiem līdz 18 gadiem par dalību nodarbībās nepieciešama vecāku atļauja.

Kontaktinformācija, lai pieteiktu dalību un uzzinātu atbildes uz interesējošiem jautājumiem: jauniesuvetra@gmail.com; tālr. 20067030 (Ilze).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)