Banner 980x90

Mārtiņš Sirmais iesaka sildošās garšvielas ziemas dzērieniem

Tiem, kuri šogad silto dzērienu gatavošanā vēlas ieviest jaunas vēsmas un ļauties eksperimentiem, "Rimi Gardēžu" komandas garšvielu pavēlnieks Mārtiņš Sirmais atklāj garšvielas, ko pievienot dzērienam, lai sasildītu ķermeni un pārsteigtu sevi ar ko jaunu, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē SIA "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Ingvers – tas dzērienam piešķirs sildošu noskaņu un savas vērtīgās īpašības izrādīs, ja ingvera sakne tiks sarīvēta, nevis sagriezta šķēlītēs. Tieši sarīvētā veidā var iegūt ingveram raksturīgo stiprumu, turklāt tādā veidā vienai krūzītei būs vajadzīgs mazāks ingvera daudzums.

Liepziedi, gaiļpieši un piparmētra - ir daudz sildošu garšaugu, kas auguši mūsu platuma grādos. Aukstajā laikā un Ziemassvētku sezonā nevar aizmirst par liepziediem, gaiļpiešiem un piparmētru, ko, pievienojot sildošajiem dzērieniem, garantēta gan izsmalcināta garša, gan brīnišķīgs aromāts visapkārt.

Citronzāle – austrumnieciskāku garšu cienītājiem ieteicams izmēģināt dzērienu, kura gatavošanā pievienota citronzāle. Arī šis nelielais garšauga stiebriņš piešķirs fantastisku garšu.

Kanēļa standziņas - ja pagrabā saglabājusies ābolu sula, to noteikti vērts uzsildīt, pievienojot kanēļa standziņas un žāvētu ābolu šķēlītes, turklāt šo gardo dzērienu var baudīt katru dienu. Tas noteikti garšos arī bērniem. Savukārt, lai ābolu dzēriens būtu sildošāks un pikantāks, tam var pievienot kādu ingvera šķēlīti.

Rozmarīns - eksperimentētāji ierasto un silto dzērveņu morsa garšu var papildināt ar rozmarīna zariņu, kas bagātinās dzēriena aromātu un garšu buķeti ar smalkām niansēm, kā arī būs dekoratīvs elements.

No garšvielām, kas iederas sildošo dzērienu klāstā, noteikti jāpiemin arī tādas ierastās garšvielas kā kanēlis, smaržīgie pipari, krustnagliņas, muskatrieksts, kardamons, kurkums, koriandrs, kaltēts ingvers un anīsa zvaigzne.

"Siltajiem dzērieniem var pievienot ne tikai garšvielas, bet arī dažādus augļus. Citrusaugļi - citroni, apelsīni, mandarīni, hurma, ananāsi, mango un kivi - patīkami atspirdzinās dzērienu un dažādos to pasniegšanu. Protams, nevar aizmirst arī par pašmāju labumiem, piemēram, āboliem, bumbieriem, cidonijām un ogām - dzērvenēm, smiltsērkšķiem, upenēm, avenēm, brūklenēm un mežrozītēm. Īsta bauda vēsajiem vakariem būs arī balzams, kas papildināts ar apelsīnu šķēlēm un granātābolu sulu. Tāpat vērts pārsteigt draugus ar silto dzērienu, kam pievienots kvalitatīvs kalvadoss," norāda Bite.

Savukārt kafijas cienītāji savus paradumus ziemas sezonā var atsvaidzināt, pagatavojot īru kafiju. Šim tradicionālajam dzērienam pievieno viskiju un putukrējumu, kas rada izsmalcinātu garšu salikumu, turklāt šāds apvienojums lieliski iederēsies pie deserta baudīšanas.

"Bērnu priekam, pārsteidzot arī viņus ar kafijas baudīšanas rituālu, pagatavojiet kakao. Tas būs gards un arī sildošs dzēriens, turklāt dekorēšanai izmantoti marshmallows būs īsts kārdinājums, kuram noteikti nespēs pretoties arī pieaugušie. Augstajā laikā noteikti jāpagatavo arī karstā šokolāde ar rīvētu muskatriekstu," min Bite.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)