Banner 980x90

LIZDA lems par protesta akcijas organizēšanu septembrī

Rīga, 9.aug., LETA. Nesamierinoties ar virknes jautājumu nevirzīšanos, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) apsver iespēju septembrī organizēt protesta akciju, aģentūrai LETA pastāstīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Nākamajā nedēļā, 14.augustā, notiks LIZDA padomes sēde, kurā tostarp tiks lemts par nākamajiem soļiem, reaģējot uz vairāku arodbiedrības aktualizēto jautājumu nevirzīšanos.

Vanaga pastāstīja, ka jau iepriekšējās padomes sēdēs tika minēts, ka nākamais solis varētu būt pikets. Līdz ar to gaidāmajā padomes sēdē tiks lemts par to, vai septembrī organizēt izglītības darbinieku piketu.

"Gala lēmumu pieņems padome, bet viens no variantiem būs pikets. Tam cilvēki bija gatavi vēl pavasarī," teica Vanaga.

Ja nelīdzēs arī pikets, tad LIZDA sāks "ļoti agresīvu kampaņu", aicinot nebalsot par tiem politiskajiem spēkiem un politiķiem, kas nepilda iepriekš LIZDA dotos solījumus.

Vanaga uzsvēra, ka pedagogi sagaida algu palielināšanas grafiku, bet šīs nedēļas Ministru kabineta lēmums par 1,4 miljonu eiro novirzīšanu piemaksām pedagogiem esot vien "neliela acu aizmālēšana".

Vanaga sacīja, ka pedagogi atzinīgi vērtē jebkuru viņiem papildu izmaksāto summu, tomēr pēdējo piemaksu gadījumā negatīvi esot vērtējams tas, ka tās nesaņems visi pedagogi, turklāt tās pašvaldībām dalīja, vērtējot vidējo skolēnu skaitu klasēs, nevis skolotāja individuālo darba kvalitāti.

Arodbiedrības vadītāja atzīmēja, ka starp pašvaldībām, kas nesaņems līdzekļus skolotāju piemaksām, esot vairākas pierobežas vietvaras, bet nedrīkstot tikt aizmirsta atsevišķu mazo pierobežas skolu loma no nacionālās drošības viedokļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)