Banner 980x90

Līgo dienā norisināsies skrējiensoļojums Rīga - Valmiera

Daugavpils, 29.maijs, LETA. Līgo dienā norisināsies skrējiensoļojums Rīga - Valmiera, saukts arī par "Gladiatoru pastaigu", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Bulmeistare.

Starts skrējiensoļojumam tiks dots 22.jūnijā plkst.24 pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Finišējot pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas 23.jūnijā, Mildas sveicienu Sīmanim nodos pusotrs simts dalībnieku. Laukumā pie Sv.Sīmaņa baznīcas ar nelielu akustisko koncertu uzstāsies arī grupa "Riga Reggae".

Tas ir garākais ultramaratons Latvijā un labdarības skriešanas sacensības. Šogad 107 kilometrus garā skrējiena dalībnieki un brīvprātīgie palīgi līdzekļus vāc piecgadīgai vidzemniecei Kristai. Viņa ir skrējiensoļojuma sargeņģelis.

Vīriem kopš 1992.gada joprojām nepārspēts ir Georga Jermolajeva rezultāts - astoņas stundas viena minūte un 38 sekundes. Savukārt sieviešu konkurencē rekordu pērn sasniedza lietuviete Viktorija Tomaševičiene - desmit stundas 31 minūte un septiņas sekundes.

Vēsturiskais skrējiens, kam ir arī sava loma Latvijas neatkarības atgūšanā, risinājās 1989.-1993.gados, un tika atjaunots 2014.gadā. Ultramaratona pamatvērtības kopš 1989.gada nav mainījušās – starts pusnaktī pie Brīvības pieminekļa zem Mildas zvaigznēm un finišs pie Sv.Sīmaņa baznīcas. Nemainīgs palicis arī uzraksts "Brīvību Latvijai" pie dalībnieku numuriem.

Sacensības rīko biedrība "Ultrataka" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, "Ziedot.lv", rehabilitācijas centru "Poga"un Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)