Banner 980x90

Lietas, kurām jāpievērš uzmanība, pārvācoties uz jaunu mājokli

Apsveicam! Tu esi atradis jaunu māju un kuru katru brīdi uz to pārvāksies. Lai arī šis laiks ir aizraujošs, tas arī sagādā raizes, jo jāpaspēj daudz ko izdarīt. Mēs Tev palīdzēsim un apkoposim svarīgāko, kas jāatceras pirms un pēc pārvākšanās uz jauno mitekli. 

Pirms pārvākšanās
• Izveido sarakstu ar lietām, kas jāsalabo. Ja Tu iegādājies nesen uzceltu māju, Tev vajadzētu iesniegt ēkas celtniekam vai pārdevējam sarakstu ar problēmām, par kuru atrisināšanu viņš ir atbildīgs. Uzticami un godīgi līguma slēdzēji noteikti par to parūpēsies. Pēc tam, kad Tev paziņots, ka viss prasītais ir izdarīts, aizsūti uzticamu profesionāli pārbaudīt rezultātu. Tu esi pircējs, un Tev ir tiesības būt pārliecinātam, ka iegādājies kvalitatīvu mājokli. 
• Iegādājies nekustamā īpašuma apdrošināšanu. Šis ir nozīmīgs solis ikviena mājokļa īpašniekam, neatkarīgi no tā, vai Tu pārcelies vai arī jau sen dzīvo vienā un tajā pašā vietā. Mājas apdrošināšana segs izmaksas, kas radušās dažādu nelaimju dēļ, piemēram, ugunsgrēka, dabas stihiju, zādzību un citu gadījumu rezultātā. Ar plašāku polisē iekļauto risku sarakstu vari iepazīties apdrošināšanas kompānijas Compensa mājaslapā. 
• Veic īpašuma pārbaudi. Ideālā gadījumā būtu ieteicams nolīgt profesionāli, kas veiks neatkarīgu īpašuma izpēti un novērtēšanu, pirms to iegādājies. Tādā veidā tiks noteiktas mazākas un lielākas problēmas, kas Tev var ietaupīt pat vairākus tūkstošus eiro. 
• Atjauno savu pasta sūtījumu un rēķinu saņemšanas adresi. Beidzot esam nonākuši pie nākamā soļa. Kad ievākšanās datums jau skaidrs, Tev nepieciešams nomainīt savu adresi, lai Tu savlaicīgi saņemtu visus nepieciešamos sūtījumus, tostarp arī rēķinus, ja tādi tiek piegādāti pa pastu. 
• Noslēdz līgumus par dažādu pakalpojumu pieejamību savā jaunajā mājoklī. Ievācoties jaunā mājā, Tu noteikti vēlēsies, lai Tev uzreiz būtu viss nepieciešamais, tādēļ laikus parūpējies par līgumu noslēgšanu ar uzņēmumiem un iestādēm, kas nodrošina šādus pakalpojumus – elektrības pieslēgumu, gāzes pieslēgumu (ja tas nepieciešams), ūdens piegādi, interneta pieslēgumu, TV pieslēgumu. 
• Uzrunā savus draugus un tuviniekus vai nolīgsti firmu, kas palīdzēs pārvākties. Mēbeļu, personīgo mantu un tehnikas pārvietošana no Tava vecā mājokļa uz jauno prasīs ne tikai laiku, bet pūles, tādēļ, visticamāk, vienatnē galā netiksi. Lai šo uzdevumu atvieglotu, aprunājies ar saviem draugiem vai tuviniekiem. Ja tomēr viņi nevar palīdzēt, mūsdienās ir iespējams noalgot firmas, kas sniedz šādus pakalpojumus – sākot ar mantu iekraušanu, beidzot ar nogādāšanu jaunajā miteklī. 
• Pabeidz mājas uzlabošanas darbus. Vislabāk to darīt, pirms visas telpas jau ir pilnas ar mēbelēm, tehniku un citām lietām. Iespējams, ir palikuši vēl daži sīki darbiņi, kas jāpaveic, pirms sāc iekārtot istabas. 

Pēc pārvākšanās
Nomaini slēdzeni. Drošībai ir jābūt Tavai prioritātei, tādēļ jaunu atslēgu sarūpēšana ārdurvīm ir pirmais solis, kas jāizdara, kad esi pārvācies. Kad esi to izdarījis, vienu no atslēgām iedod kādam sev uzticamam cilvēkam, jo nekad nevar zināt, kad Tev tā noderēs. 
Izveido sarakstu ar svarīgākajiem darbiem, kas jāpaveic. Tas palīdzēs atcerēties visu, kas jāizdara. Pašsaprotami, ka pārvākšanās laikā Tev galvā būs daudz domu, tādēļ var gadīties ko palaist garām. Saraksts ļaus Tev izdarīt visu laikā. Atceries par jaunajiem rēķiniem un to apmaksas termiņiem, kā arī citiem uzdevumiem, kas Tev būs jāapgūst no jauna. 
Iepazīsti kaimiņus. Dzīvojot mājā, ir svarīgi uzturēt labas attiecības ar kaimiņiem, jo viņi var būt tie, kas Tevi ārkārtas gadījumos var izglābt, piemēram, no zagļu uzbrukumiem. Paņem līdzi gardu cienastu un dodies iepazīt savus jaunos kaimiņus. Ir prātīgi spert pirmo soli pretī labām savstarpējām attiecībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)