Banner 980x90

Lielās Talkas rezultāti Valmierā

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Lielā Talka Valmierā šogad pagāja, īpaši aktīviem esot Valmieras Pārgaujas iedzīvotājiem, izglītības iestādēm, uzņēmumiem un organizācijām. Pilsētas sakopšana tika veikta visu Lielās Talkas nedēļu, atsevišķiem aktīvistiem turpinot darbu arī nedēļā pēc Lielās Talkas. Pateicoties talcinieku entuziasmam, tika sakopta liela daļa Pārgaujas mežu – Kauguru vēris un Pauku priedes, kā arī Smiltenes, Brenguļu un Ciedru ielu tuvumā esošie meži.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, Gaujas labajā krastā tika kopta dabas teritorijas ap Rātsupīti pie bērnudārza "Ezītis", kā arī gar Ģīmes ezeriņu un upīti pie Valmieras sākumskolas. Tika kopts Sajūtu parks un uzsākta Putriņu meža sakopšana. Uzņēmumi, iestādes un organizācijas kopa arī saviem uzņēmumiem vai birojiem piegulošās publiskās teritorijas.

Īpašs uzdevums šī gada Lielajā Talkā Valmierā bija uzsākt Gaujas labā krasta sakopšanu gar Plostnieku ielu. Šo darbu veica Valmieras pilsētas pašvaldības darbinieki, kopā ar uzņēmēju konsultatīvās padomes pārstāvjiem un Latvijas Republikas Ministru prezidentu Māri Kučinski. Tika izzāģēti un savākti daļa Gaujas krastos augošo krūmu, kā arī uzstādīts jauns tiltiņš pār Ģīmes upīti.

Šobrīd notiek talkas laikā savākto atkritumu izvešana, ko nodrošina SIA "ZAAO". Atsevišķi tiek izvesti gan savāktie sadzīves atkritumi, gan lielgabarīta atkritumi. Talkas laikā izzāģētos un savāktos krūmus šķeldos un izvedīs SIA "Valmieras Namsaimnieks".

Gaujas labajā krastā ir palikušas vēl daudz dabas teritoriju, kur būtu nepieciešama sakopšana un atkritumu savākšana. Tādēļ joprojām Valmieras pilsētas pašvaldība aicina aktīvos pilsētas iedzīvotājus izrādīt iniciatīvu un veltīt brīvo laiku pilsētas labā. Regulāri otrdienās, plkst. 9.00, katrs pēc iespējam var iesaistīties brīvprātīgo pilsētas sakopšanas grupu darbā. Interesenti ir aicināti pieteikties pie Valmieras pilsētas pašvaldības speciālistes Ineses Kokenbergas pa tālruni 26428611 vai e-pastu inese.kokenberga@valmiera.lv.

Valmieras pilsētas pašvaldība izsaka pateicību visiem aktīvajiem talciniekiem! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)